Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Ricicletta, Bicicleta din 800 de doze de aluminiu a ajuns în România - Stiinţă & Tehnologie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Stiinţă & Tehnologie

Ricicletta, Bicicleta din 800 de doze de aluminiu a ajuns în România

07 December 2017 - 02:21 PM Stiinţă & Tehnologie

RiciclettaPe parcursul lunii septembrie 2017, peste 33.000 de participanţi din 12 țări europene s-au întrecut în cadrul competiţiei online #Recycler, o iniţiativă dedicată reciclării dozelor. În acest an premiul oferit în cadrul competiţiei a fost bicicleta Ricicletta, realizată din 800 de doze de aluminiu şi care a fost câștigată de către un participant din România.

Scopul concursului #ReCycler a fost de a face oamenii mai conștienți cu privire la reciclarea dozelor de băutură și beneficiile asociate, cum ar fi economisirea de energie (până la 95% comparativ cu utilizarea de materie primă pentru a produce doze), reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (până la 95%), beneficiile sociale și de mediu. Jocul a avut o temă sportivă și i-a provocat pe participanţi să colecteze cât mai multe doze conducând o bicicletă pe o pistă în formă de buclă și să evite coliziunea cu adversarii din mijlocul pistei.

RiciclettaCompetiţia #ReCycler a fost organizată în cele 12 țări unde se derulează programul Every Can Counts și a fost deschisă publicului pe o perioadă de o lună de zile.

Câștigătoarea concursului european, care a marcat peste 2.000 de puncte, este Camelia Lențoiu, studentă la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. Camelia a câştigat premiul special al competiției europene, o bicicletă din aluminiu „Ricicletta”, realizată din 800 de doze reciclate. În toate țările a fost selectat şi un câștigător național. În România, câștigătorul național este Elena Brașoavă și se va bucura de un laptop pentru efortul său de a înregistra peste 1.000 de puncte la concurs.

Bicicleta „Ricicletta” costă aproximativ 300 de euro, iar timpul de producție este același cu cel necesar la nivel industrial pentru a face orice altă bicicletă din aluminiu. Ceea ce o diferenţiază de alte biciclete este unicitatea acesteia în România şi faptul că în realizarea acesteia a fost folosit aluminiul obținut prin reciclarea a 800 de doze.

„Ricicletta“ este fabricată în Italia, sub licența CiAL - consorțiul italian responsabil cu reciclarea ambalajelor din aluminiu din municipalitățile italiene, prin colectarea separată a deșeurilor municipale.

Jocul s-a dovedit a fi foarte popular şi a strâns 33.000 de înscrieri. În ansamblu, #ReCycler a fost jucat de peste 70.000 de ori în întreaga Europă, atrăgând în total peste 4.000 de noi aprecieri pe paginile de Facebook ale ţărilor participante.

Ramona BuciuAlte articole in rubrica Stiinţă & Tehnologie