Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Alge utilizate la purificarea aerului - Stiinţă & Tehnologie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Stiinţă & Tehnologie

Alge utilizate la purificarea aerului

05 October 2017 - 02:29 PM Stiinţă & Tehnologie

Pentru o calitate mai bună a aeruluiLa Paris, cercetătorii au pus la punct o metodă revoluționară: folosirea algelor în coloane de apă pentru a îmbunătăți calitatea aerului. Parisul se luptă cu poluarea de multă vreme. Numai anul trecut peste 50% dintre locuitorii Capitalei au fost supraexpuși aerului poluat. De la circulația alternativă a automobilelor, la încurajarea folosirii transportului în comun, nimic nu pare să reducă pe deplin efectele nocive ale acesteia. Cercetătorii vin acum cu o idee revoluționară: folosirea algelor pentru purificarea aerului.

Prototipul are la bază coloane de un metru cub de apă amestecată cu microalge și care în lumina artificială ajută la declanșarea procesului de fotosinteză. Prin procese naturale, algele captează dioxid de carbon, pe care îl transformă în oxigen.

Coloanele de apă cu alge au fost amplasate experimental într-un cartier al Parisului.

Experimentul folosirii algelor face parte dintr-un plan mai amplu de îmbunătățire a calităţii aerului. Agenția franceză pentru sănatate publică a precizat într-un raport din 2016 că aerul poluat a provocat moartea a 48 de mii de persoane.

Andrei MincuAlte articole in rubrica Stiinţă & Tehnologie