Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Manifestație pe tema poluării urmată de o întâlnire cu ministrul Mediului - Schimbări climatice | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Schimbări climatice

Manifestație pe tema poluării urmată de o întâlnire cu ministrul Mediului

09 April 2020 - 02:02 PM Schimbări climatice

180-8_lrPe 4 martie a.c., la inițiativa Declic, zeci de oameni au protestat în fața Ministerului Mediului cerând măsuri urgente împotriva poluării. Manifestanții au purtat măști de gaz și pancarte în formă de nori cu mesaje ca: „Aerul nostru e praf și pulbere“, „Nu mai am aer“ și „Costel Alexe, vrem să știm ce respirăm“.
După protest reprezentanții Declic s-au întâlnit cu ministrul Costel Alexe și i-au înmânat cele peste 14.000 de semnături pentru petiția „Aer pentru viață“ în care se solicită modernizarea Sistemului Național de Monitorizare a Calității Aerului și raportări în timp real atât către Agenția Europeană de Mediu, cât și către cetățeni. Ministrul le-a prezentat un plan de măsuri care prevede inclusiv trimiterea de notificări către populație atunci când gradul de poluare este mărit și a anunțat că specialiștii lucrează la realizarea unei prognoze pe 3 zile privind calitatea aerului, similară celei meteo, iar Ministerul Mediului va avea propria rețea de senzori de măsurare a gradului de poluare. În decursul întâlnirii ministrul a promis că România va avea 15 noi stații de monitorizare a calității aerului până la finalul lunii septembrie și alte 16 până anul viitor.
„Planul Ministerului Mediului pare eficient, însă așteptăm să devină realitate. Vom urmări ca aceste promisiuni să fie transformate în fapte. Autoritățile nu mai pot să își paseze responsabilitatea în timp ce zilnic, conform statisticilor, 50 de români mor din cauza poluării“, a declarat Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic.
Potrivit activiștilor Declic, București, Brașov și Iași se află sub monitorizarea Comisiei Europene și alte zece orașe sunt la un pas de a ajunge în aceeași situație din cauza poluării excesive și a raportărilor eronate.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Schimbări climatice