Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Amendă „ridicolă“ pentru Primăria Capitalei - Schimbări climatice | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Schimbări climatice

Amendă „ridicolă“ pentru Primăria Capitalei

09 April 2020 - 01:56 PM Schimbări climatice

180-7_rrMinistrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat pe 7 martie a.c. că Primăria Capitalei și primăriile de sectoare au fost amendate cu 75.000 lei de Garda de Mediu pentru neimplementarea măsurilor asumate prin Planul integrat de calitate a aerului. Deși în document se precizează că traficul auto este principala cauză a poluării aerului, „până în acest moment, toate aceste măsuri asumate de către Primăria Generală a Capitalei și de doamna primar Gabriela Firea pentru a reduce poluarea aerului în București sunt zero sau aproape de zero“, a spus Alexe. Potrivit oficialului, dintre cele 20 de măsuri prevăzute în Planul integrat de calitate a aerului din București șase nu au fost implementate deloc și altele au termene de finalizare în 2020, 2021 și 2022, iar Garda de Mediu a evaluat că doar 40% din măsurile asumate de Primăria Capitalei pentru reducerea poluării au fost operaționalizate.
Ministrul a declarat că Bucureștiul ar avea o calitate a aerului „mult, mult mai bună“ dacă ar exista un control riguros al traficului, o salubrizare mai eficientă și măsuri de combatere a arderilor necontrolate, iar „dacă măsurile asumate de Primăria Generală a Capitalei din Planul integrat de calitate a aerului ar fi implementate, nu am avea atât de multe surse de poluare“.
În replică, Gabriela Firea a declarat la Antena 3 că sancțiunea aplicată Primăriei Municipiului București a fost de doar 1.500 lei, ceea ce este „ridicol“ și „penibil“.

Irina TomşaAlte articole in rubrica Schimbări climatice