Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Aerul din Sebeș în zona Kronospan: „rău“ și „foarte rău“ - Schimbări climatice | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Schimbări climatice

Aerul din Sebeș în zona Kronospan: „rău“ și „foarte rău“

09 March 2020 - 01:43 PM Schimbări climatice

179-19_rrSistemul de măsurare a calității aerului din Sebeș a arătat în februarie a.c. depășiri mari la unii indicatori. În raportul de monitorizare afișat pe site-ul primăriei indicele general a fost „rău“ în zilele de 14, 15 și 16 și „foarte rău“ pe 17 februarie 2020, cu niveluri foarte mari de formaldehidă, noxe și praf.
Primăria Sebeș a achiziționat laboratorul de măsurare și monitorizare a calității aerului și l-a pus în funcțiune pe 30 ianuarie a.c., a doua zi după incidentul de pe platforma industrială Kronospan. Sistemul include analizoare pentru monoxid de carbon, oxizi de azot, dioxid de sulf, ozon, benzen, pulberi în suspensie și formaldehidă, este dotat cu stație meteo cu senzori independenți și poate fi amplasat în diferite puncte din oraș. Valorile din perioada 14-17 februarie au fost înregistrate când stația s-a aflat în cartierul Mihail Kogălniceanu din apropierea platformei Kronospan.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Schimbări climatice