Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Noi reguli pentru Iridex și Ecosud - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Noi reguli pentru Iridex și Ecosud

09 April 2020 - 01:29 PM Reciclare & Recuperare

180-5_rrÎn martie a.c. Garda Națională de Mediu a efectuat o serie de controale la depozitele de deșeuri Iridex și Ecosud. Comisarii au constatat mai multe neconformități și au dispus măsuri de remediere și sancțiuni.
În cazul societății Iridex s-a decis ca zona activă a depozitului să nu depășească 2.500 mp, iar deșeurile să fie depuse rapid, compactate zilnic și acoperite periodic cu materiale inerte pentru a evita împrăștierea deșeurilor ușoare, apariția mirosului, insectelor și păsărilor. Operatorul va lua măsuri de reducere a poluării aerului și va asigura stropirea aleii de acces, iar rampa de spălat roțile va fi utilizată pentru reducerea emisiilor de pulberi. Compania Ecosud trebuie să crească gradul de sortare, să reducă zona activă de depozitare la maximum 2.500 mp și să semnalizeze zonele active. Nu are voie să depoziteze, stocheze sau păstreze temporar nicio categorie de deșeuri în afara corpului depozitului sau a zonelor autorizate. Operatorul va asigura monitorizarea continuă a funcționării sistemului de ardere a gazului de depozit și va verifica anual toate puțurile de captare și etanșeitatea interconectării la sistemul de colectare și ardere.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare