Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Clienţii magazinelor LaDoiPaşi au predat spre reciclare 1.000 kilograme baterii - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Clienţii magazinelor LaDoiPaşi au predat spre reciclare 1.000 kilograme baterii

12 March 2020 - 01:44 PM Reciclare & Recuperare

179-31_lrAsociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) a colectat în 2019 din rețeaua LaDoiPași peste 1.000 kilograme baterii uzate aduse de clienți. Mii de români au fost răsplătiți pentru predarea spre reciclare a bateriilor uzate în cele aproape 500 de magazine din țară dotate cu infrastructură specială pentru colectare pusă la dispoziție de SNRB.

Pentru fiecare 5 baterii uzate predate fiecare client a primit ca recompensă o baterie nouă, ca stimulent menit să încurajeze obiceiul de a recicla. În total 13.300 baterii noi au ajuns în casele celor care au reciclat, iar 66.600 baterii uzate au fost trimise la centre speciale de tratare.

Prin reciclare sunt recuperate materiale valoroase cum ar fi cobaltul, nichelul, metale rare, zinc, litiu, plumb, mangan, oțel. Toate aceste materiale extrase din baterii intră în componența unor produse noi - bijuterii, rame pentru ochelari, cuțite, furci, jgheaburi și chiar baterii pentru mașini și biciclete electrice.

Bateriile și acumulatorii uzați sunt cele mai periculoase deșeuri municipale generate, cu un impact nociv asupra mediului înconjurător și sănătății umane. Atunci când sunt eliminate în sol, substanțele periculoase conținute de baterii (nichel, mercur, cadmiu, plumb) intră în pânza freatică și de aici ajung în apa potabilă. Metalele grele cauzează afecțiuni grave ale sistemului nervos și respirator și sunt asociate cu bolile de inimă, diferite tipuri de cancer și alte disfuncționalități critice. În România sunt aruncate la gunoi în fiecare an peste 50 milioane de baterii folosite. Efectele nocive sunt cu atât mai grave cu cât gestionarea greșită a deșeurilor de baterii are consecințe aproape imediate.

„Responsabilitatea francizei LaDoiPași este și va rămâne îndreptată spre comunitatea sa. Încă de la deschidere ne-am asumat acest lucru prin oferirea de produse și servicii de calitate, dar și prin inițiative menite să o protejeze. Bateriile uzate sunt unele dintre cele mai periculoase deșeuri municipale, cu impact negativ asupra sănătății oamenilor și mediului înconjurător. Cu ajutorul clienților noștri am colectat un număr impresionant de baterii uzate prin programul oferit de Asociația Sistemului Național de Reciclare a Bateriilor. Misiunea noastră continuă și, cu pași mici, oferim soluții ecologice pentru noi și pentru planeta noastră“, a declarat Geanina Ghiculescu, Head of Retail Marke-ting, METRO Cash & Carry România.

Pentru a facilita reciclarea bateriilor, SNRB a pus la dispoziția celor interesați și o aplicație mobilă, UndeReciclam - www.undereciclam.ro, cu ajutorul căreia utilizatorii pot găsi cel mai apropiat punct de colectare și pot obține informații cu privire la campaniile aflate în derulare.

 SNRBAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare