Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Se caută teren pentru incineratorul de deșeuri - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Se caută teren pentru incineratorul de deșeuri

09 March 2020 - 12:55 PM Reciclare & Recuperare

Primăria Capitalei vrea să construiască un incinerator de deșeuri cu o capacitate de 235.000 de tone pe an care să producă energie electrică și termică. Valoarea totală a investiției este de 146 milioane euro, iar instalația ar urma să intre în funcțiune până în 2023.
Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat pe 14 februarie a.c. demararea procedurilor de identificare a unui teren pe care să fie amplasat incineratorul. Analizarea ofertelor și negocierea achiziționării terenului vor fi făcute de o comisie numită prin dispoziție a primarului general, iar propunerea finală va fi supusă aprobării CGMB. Terenul trebuie să respecte condițiile impuse de Ordinul nr. 994/2018 pentru modificarea și completarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației, aprobate prin Ordinul ministrului Sănătății nr. 119/2014, precizează referatul de aprobare.
Inițial municipalitatea dorea să construiască incineratorul pe un teren care aparține CET Progresu, dar întrucât centralele electrice de termoficare nu au fost transferate la primărie, opțiunea nu mai este luată în calcul.

Irina TomşaAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare