Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Asociația Environ a colectat și reciclat 23.000 tone de deșeuri electrice în 2019 - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Asociația Environ a colectat și reciclat 23.000 tone de deșeuri electrice în 2019

10 February 2020 - 12:52 PM Reciclare & Recuperare

178-28_rrAsociația Environ, unul dintre principalii actori din domeniul deșeurilor electrice și electronice din țara noastră, a anunțat îndeplinirea țintei de colectare și reciclare pentru anul 2019, când a atins o cotă de 45,97% din media vânzărilor pe ultimii trei ani, cu 23.630 tone echipamente electrice vechi colectate.

În 2019 Environ a preluat responsabilitatea gestionării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) pentru 658 de producători și importatori care au pus pe piață în total aproximativ 60.000 tone de aparatură electrică și electronică. Perfecționarea sistemului de colectare dezvoltat în cei 12 ani de activitate și schimbarea strategiei de management în ultimul an au dus la obținerea unor rezultate record din punct de vedere al cantităților de DEEE gestionate.

Îndeplinirea obiectivelor de colectare a deșeurilor electrice a fost posibilă în principal datorită colaborării cu operatorii de colectare (în proporție de 80%), retaileri, distribuitori și alți generatori B2B, precum și prin preluarea deșeurilor de la populație în cadrul campaniilor de conștientizare. Întregul sistem de management al deșeurilor electrice ar putea fi eficientizat, iar cantitățile colectate la nivel național ar crește simțitor, deci și rezultatele generale raportate de România s-ar îmbunătăți cu un pic mai multă implicare din partea autorităților, din partea companiilor și din partea oamenilor.

178-29„Începutul anului 2020 vine cu două vești bune pentru Environ: raportarea îndeplinirii obiectivelor de colectare pentru anul trecut și obținerea licenței de operare pentru următorii trei ani ca o confirmare a competenței organizației noastre. Auspiciile bune cu care începem o nouă decadă ne obligă să fim cel puțin la fel de performanți, inovatori și responsabili, pe măsura încrederii acordate de producătorii care au ales să ne fie clienți. Domeniul deșeurilor este în continuare unul plin de provocări, cu atât mai mult cu cât țintele sunt în creștere, dar suntem încrezători în eficiența demersurilor noastre și rămânem totodată deschiși colaborării cu Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării, autoritățile locale, precum și cu ceilalți jucători din piață pentru identificarea soluțiilor optime și îmbunătățirea sistemului de management al DEEE“, a declarat Roxana Puia, directorul de marketing al Asociației Environ.

Environ operează o rețea națională de puncte de colectare care integrează aproximativ 3.500 de magazine, benzinării, școli și alte instituții publice listate în aplicația www.undereciclam.ro. În baza încheierii unui protocol de colaborare, asociația pune la dispoziția oricărei instituții publice sau private containere personalizate pentru colectare și asigură preluarea gratuită a deșeurilor electrice de mici sau mari dimensiuni.

Potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 5/2015 care transpune Directiva Europeană 2012/19/EU, producătorii și importatorii de echipamente electrice și electronice au ca țintă de colectare 45% din totalul de echipamente puse pe piață în ultimii trei ani, iar din 2021 ținta va crește la 65%.

ecologicAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare