Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Incineratorul Brazi ar putea fi închis - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Incineratorul Brazi ar putea fi închis

09 February 2020 - 12:32 PM Reciclare & Recuperare

Incineratorul de deșeuri medicale de la Brazi riscă să fie închis, după ce presa a arătat cum zeci de tone de deșeuri periculoase, inclusiv resturi de organe amputate sunt depozitate direct pe sol, în aer liber.
Ministrul Mediului, Costel Alexe, a făcut o vizită neanunțată pe 16 ianuarie a.c. și a constatat că sesizările sunt întemeiate, iar Garda de Mediu i-a dat administratorului termen până pe 15 februarie să rezolve problemele. În caz contrar, incinerarea și depozitarea deșeurilor în parcul industrial Brazi vor fi interzise.
Incineratorul este operat de compania Eco Burn, care nu se află la primele abateri, ci a primit sancțiuni repetate pentru nerespectarea prevederilor actului de reglementare, nerealizarea măsurilor impuse și a conformării instalației, precum și a nerespectării regimului deșeurilor.
„Deși avea obligația ca deșeurile medicale să fie depozitate până la incinerare în camera frigorifică, ele erau depozitate pe o platformă sub cerul liber alături de celelalte deșeuri. Deși avea obligația de a le depozita pe o platformă betonată de 480 mp, deșeurile erau depozitate neconform, pe o suprafață neamenajată de zece ori mai mare, de aproximativ 5.000 mp, inclusiv pe sol“, a spus ministrul Mediului după vizita în teren.
Costel Alexe a declarat că în urma raportului Corpului de Control al Ministrului a decis să trimită dosarul organelor de cercetare penală, deoarece abaterile sunt foarte grave.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare