Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Recolamp a lansat aplicația ColțVerde pentru facilitarea colectării selective a deșeurilor periculoase - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Recolamp a lansat aplicația ColțVerde pentru facilitarea colectării selective a deșeurilor periculoase

13 January 2020 - 03:10 PM Reciclare & Recuperare

177-38_rrAsociația Recolamp, unul dintre primii susținători din România ai colectării selective și reciclării deșeurilor din echipamente de iluminat, a lansat la sfârșitul lunii noiembrie 2019 aplicația ColțVerde, care prezintă utilizatorilor peste 2.000 de puncte de colectare selectivă.

Pentru a susține obiectivele asociației, de creștere a nivelului de conștientizare asupra efectelor nocive ale deșeurilor din echipamente de iluminat și de facilitare a procesului de reciclare, aplicația ColțVerde se adresează publicului larg și funcționează ca instrument de căutare a celui mai apropiat punct de colectare selectivă.

177-39Încă din anul 2007, Asociația Recolamp își dorește să transforme colectarea selectivă din România într-un obicei. După ce a dezvoltat o rețea națională de peste 13.800 puncte de colectare deșeuri din echipamente de iluminat (becuri economice, tuburi fluorescente, becuri cu LED, corpuri de iluminat), dintre care 2.000 dedicate consumatorilor casnici, următorul pas a fost acela de a facilita procesul de colectare prin informarea cetățenilor cu privire la cele mai apropiate centre de colectare.

Aplicația ColțVerde pune la dispoziția utilizatorilor o hartă cu toate punctele publice de colectare ale Recolamp, informații despre deșeurile periculoase și detalii despre campaniile active derulate de asociație atât pentru publicul larg, cât și pentru profesioniștii din industrie, generatori de cantități mari de deșeuri din echipamente de iluminat. Fiecare utilizator își poate crea un profil pentru a primi știri personalizate și a putea participa la viitoarele campanii de colectare selectivă cu premii. Aplicația poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play, iar informații suplimentare sunt disponibile pe recolamp.ro.

„După 12 ani de activitate în România, timp în care Asociația Recolamp a dezvoltat infrastructura de colectare și a construit o rețea extinsă de parteneri instituționali și privați, în 2019 am dorit să investim în parteneriatul cel mai important pentru un viitor sustenabil: cel cu publicul larg, cu utilizatorii casnici.

Deșeurile din echipamente de iluminat conțin substanțe periculoase și este important să conștientizăm că acțiunea fiecăruia dintre noi contează și contribuie la un viitor mai verde. Cu atât mai mult cu cât acum o putem face mai ușor și mai rapid, cu un simplu clic“, a declarat Anca Lupusavei, directorul de marketing al Asociației Recolamp.

Aplicația va fi și un cadru de dialog cu utilizatorii, ajutând asociația să afle unde este necesar să extindă rețeaua de puncte de colectare selectivă pe teritoriul țării, să crească gradul de conștientizare asupra efectelor nocive ale deșeurilor din echipamente de iluminat și să îi stimuleze pe oameni să fie mai activi în ceea ce privește colectarea selectivă.

În acest an Asociația Recolamp a colectat și tratat peste 1.750 tone deșeuri din echipamente de iluminat, în creștere cu aproximativ 40% față de anul 2018. Conform previziunilor, până la finalul anului curent Recolamp își va depăși țintele de colectare și pentru 2019.  ecologicAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare