Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Campania „Orașe Curate“ a fost la Giurgiu pentru a promova colectarea selectivă - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Campania „Orașe Curate“ a fost la Giurgiu pentru a promova colectarea selectivă

11 January 2020 - 01:35 PM Reciclare & Recuperare

177-8_rr„Orașe Curate“, campania itinerantă ECOTIC dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban a încheiat o nouă serie de acțiuni, de această dată la Giurgiu. În perioada 25 - 30 noiembrie 2019 Asociația ECOTIC în parteneriat cu Primăria și Consiliul Județean Giurgiu au încurajat cetățenii să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).
ECOTIC a pus la dispoziția locuitorilor un punct fix de colectare și servicii gratuite de preluare de la domiciliu a aparatelor electrocasnice de mari dimensiuni. Cetățenii care au predat deșeuri cu greutate cumulată între 20 și 40 de kilograme au fost răsplătiți cu tichete valorice de 10 lei, iar cei care au contribuit cu peste 40 de kilograme au primit vouchere de 20 lei. În plus, toți cei care au predat deșeuri de peste 5 kilograme cumulate au fost înscriși în tragerea la sorți pentru a câștiga fierbătoare de apă, un aparat de făcut goffre Gorenje sau o mașină de preparat pâine Tefal.
În calitate de țară membră a Uniunii Europene, România are obligația de a atinge o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice până în anul 2020. Prin campania „Orașe Curate“, ECOTIC își dorește să stimuleze colectarea DEEE-urilor în mediul urban. „Încercăm să mobilizăm locuitorii orașelor și să-i informăm asupra importanței colectării separate a deșeurilor reciclabile, încurajându-i să predea în mod selectiv deșeurile care pot fi reciclate, în special deșeurile de echipamente electrice și electronice“, a declarat Adelina Dumitrașcu, coordonatorul pentru regiunea de sud al Asociației ECO- TIC.
Pentru detalii suplimentare despre activitățile asociației, accesați www.ecotic.ro.

ECOTICAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare