Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Carrefour România a transformat PET-ul în monedă - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Carrefour România a transformat PET-ul în monedă

20 December 2019 - 12:54 PM Reciclare & Recuperare

176-50_lrPe 8 noiembrie 2019, în incinta magazinului Carrefour din Buzău a avut loc lansarea programului „Plata cu PET-ul“, prin care cetățenii au putut cumpăra legume și fructe proaspete achitând cu PET-uri.
 ecologic

Proiectul a fost realizat de Carrefour România în colaborare cu primăria municipiului Buzău, cu Green Resources SA, organizație care implementează răspunderea extinsă a producătorilor și cu societatea de salubritate RER Sud SA. Cheltuielile de implementare a programului, de aproximativ 20.000 euro, au fost suportate de compania Green Resources.

Persoanele care au mers la Carrefour în perioada 8 - 17 noiembrie cu un PET au primit în schimb un fruct sau o legumă. În acest mod organizatorii au dorit să le demonstreze cetățenilor municipiului Buzău că fiecare PET are o valoare și doar prin colectare separată va putea ajunge la fabricile de reciclare, nu la gropile de gunoi. În plus, numai colectând separat PET-urile cetățenii pot asigura curățenia orașului în care trăiesc.

Cetățenii care au plătit cu PET-ul au primit și instrucțiuni privind utilizarea sacului galben destinat deșeurilor reciclabile, informații despre tipurile de deșeuri pe care le pot depune în acest sac și zilele în care societatea de salubrizare îl va ridica.

176-51

Sacul Galben“ este soluția propusă și aplicată de RER Sud prin intermediul căreia cetățenii orașului Buzău vor preda deșeurile reciclabile. După separarea în stația de sortare aceste deșeuri vor ajunge în fabricile de reciclare din Buzău.

Cu ocazia evenimentului, Constantin Toma, primarul municipiului Buzău a lansat proiectul „Punem preț pe plastic“, care va include evenimente și acțiuni pentru sensibilizarea populației în problema poluării cu deșeuri de plastic. „Dorim ca Buzăul să fie primul oraș din România care să funcționeze conform principiilor economiei circulare. Suntem siguri că vom reuși acest lucru fiindcă în orașul nostru avem cel mai mare reciclator din România și unul din cei mai mari reciclatori ai Europei, Green Group, care are la ora actuală peste 4.000 de angajați“, a declarat edilul în deschiderea programului „Plata cu PET-ul“.

Felician Cardoș, manager de mediu al Carrefour România, a declarat: „«Plata cu PET-ul» este parte a programului «Punem preț pe plastic» și reprezintă o inițiativă strategică din programul de sustenabilitate al Carrefour România. Succesul pe care l-a avut programul în București ne convinge că suntem pregătiți să luăm plasticul în serios și să îl folosim inteligent“.

„Plata cu PET-ul“ a funcționat în luna noiembrie timp de 10 zile în magazinele Carrefour din 6 orașe: București, Cluj, Constanța, Oradea, Timișoara și Buzău. Clienții au putut cumpăra fructe și legume proaspete provenite de la producători locali în hipermarketul Carrefour din orașul lor predând PET-uri în spațiile special amenajate. Prin acest program Carrefour a transformat PET-ul în monedă pentru a stimula consumatorii să folosească plasticul în mod inteligent, prin reducere, refolosire și reciclare. Alte articole in rubrica Reciclare & Recuperare