Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 2019, un an al viziunii și responsabilității pentru FEPRA International - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

2019, un an al viziunii și responsabilității pentru FEPRA International

20 December 2019 - 12:43 PM Reciclare & Recuperare

176-49_rrCompania încheie anul cu ţinte îndeplinite, noi parte-neriate, investiții în infrastructura managementului deşeurilor de ambalaje și campanii de informare cu privire la selectarea corectă a deșeurilor de ambalaje de către cetățeni.

2019 poate fi descris ca un an în care am fost nevoiţi să facem faţă provocărilor generate de o lipsă de predictibilitate și adaptabilitate, determinată exclusiv de schimbările legislative din domeniul nostru. Cu toate acestea, am reușit să nu destabilizăm în niciun fel planurile companiei, acelea de a depune eforturi considerabile în creșterea cantităților colectate, în dezvoltarea infrastructurii naționale de colectare și reciclare a deșeurilor de ambalaje, cât și în extinderea portofoliului de clienți şi creșterea procentajului de reciclare și valorificare a deșeurilor de ambalaje.

Campanii naţionale cu trei asociaţii de dezvoltare intercomunitară

Conform legislației în vigoare, FEPRA a alocat anul acesta resurse de ordin financiar și operațional în implementarea unor campanii de informare pentru cetățeni, menite să îi ajute pe aceștia la o mai bună înțelegere a procesului de sortare corectă la punctele alocate zonei în care locuiesc. Astfel, până la această dată, am încheiat contracte cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Covasna (ADI COVASNA), Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Argeș (ADI Servsal Argeș) și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Teleorman (ADI Teleorman) şi am colaborat cu peste 30 de Unități Administrativ-Teritoriale. În baza acestor protocoale de colaborare, materialele de informare și promovare precum broșuri, flyere, afișe, spoturi radio și TV au ajuns la peste două milioane de ce-tățeni. Ca rezultat al eforturilor noastre, o cantitate de 8000 tone deșeuri de ambalaje ne-a fost raportată de cele trei asociații de dezvoltare intercomunitară, numai pentru perioada ianuarie-septembrie 2019.

FEPRA, partener al celor mai mari festivaluri din România

Anul acesta am realizat campanii de educare și conștientizare cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje la festivaluri din România, precum UNTOLD, Awake, ArtMania, BlajAlive, Salomon EcoRun Moieciu sau evenimentul prilejuit de vizita Papei la Blaj. A fost o mobilizare de resurse uriașă: 200 de voluntari, 100 de puncte de colectare selectivă pentru ambalaje, respectiv plastic și hârtie/carton, o rețea de peste 15 colectori la nivel național, zeci de activări în social media și sute de ore petrecute la punctele de colectare pentru a interacționa cu publicul. Concret, la fiecare festival au fost amplasate puncte de colectare cu pubele galbene și albastre semnalizate cu stickere, steaguri și people stoppere. Alături de punctele de colectare au stat permanent voluntarii campaniei care au interacționat cu oamenii, explicându-le unde și cum este corect să depună deșeul de ambalaj.

O metodă simplă care pare că a avut un impact pozitiv, din moment ce în cadrul acestor evenimente s-au colectat aproximativ 5 tone de deșeuri de ambalaje care au luat drumul fabricilor de reciclare din țară, iar 400.000 de cetățeni au aflat mai multe despre conceptul eco-friendly.

Vom continua și în 2020 să ne extindem strategiile menite să aducă plus-valoare companiei şi să ne ajute la îndeplinirea obligațiilor față de clienții, partenerii și colaboratorii noștri. Pentru că transparența este esenţială în modul nostru de lucru, îi asigurăm pe toți colaboratorii că şi în continuare vom face publice acțiunile și rezultatele obţinute în spiritul unei informări corecte.

FEPRA InternationalAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare