Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Auchan a extins programul de colectare a uleiului uzat - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Auchan a extins programul de colectare a uleiului uzat

18 December 2019 - 12:22 PM Reciclare & Recuperare

176-5_lrAuchan România a decis ca în toate hipermarketurile sale din țară să pună la dispoziția clienților puncte de colectare a uleiului alimentar uzat, care va fi trimis la reciclare pentru fabricarea de biocombustibil.
Un litru de ulei alimentar uzat aruncat în canalizare poluează un milion de litri de apă. În plus, când este aruncat în chiuvetă sau WC, uleiul înfundă țevile, iar în stațiile de epurare necesită tratamente suplimentare și toate aceste costuri se reflectă tot în factura consumatorilor, avertizează specialiștii în protecția mediului.
Auchan România și partenerii săi Aqua Carpatica, Floriol și Fairy recompensează consumatorii responsabili. Uleiul uzat trebuie strecurat de impurități după răcire, turnat în recipiente transparente de plastic de 0,5 litri și adus la magazin. În funcție de cantitatea predată, clienții vor fi primi apă plată, detergent de vase sau ulei de floarea-soarelui.

ecologicAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare