Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Deșeurile electrice și electronice au fost vedetele toamnei la WeContent - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Deșeurile electrice și electronice au fost vedetele toamnei la WeContent

18 December 2019 - 12:16 PM Reciclare & Recuperare

176-4_lrDupă succesul expoziției „Amintirile rămân cu tine, vechiturile rămân la noi“ - evenimentul dedicat aparatelor electrice ale anilor ’80 și ’90 - Asociația Environ a continuat să se implice în proiecte menite să atragă atenția asupra necesității de a recicla electronicele și electrocasnicele defecte sau inutile.
Conceptul a fost creat pornind de la tendința românilor de a păstra electronicele defecte, confirmată de studii (potrivit Daedalus, peste 35% din cetățeni păstrează în casă echipamente vechi sau stricate) și de ratele reduse de reciclare a de-șeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), țara noastră fiind pe ultimul loc în UE la acest capitol, conform Eurostat.
Cum mai pot fi convinși românii de riscurile la care se expun când nu reciclează aparatura veche? Asociația Environ a folosit metode creative și inedite, făcând din DEEE-uri mai întâi exponate de muzeu, apoi generatori de conținut și „monștri devoratori“.
Proiectul „amintirilor“ a continuat și la WeContent, cea mai mare conferință de content marketing din țară, unde Asociația Environ a avut statut de partener, organizând și un punct de colectare pentru legitimațiile celor peste 450 de participanți. Cei prezenți au fost invitați să scrie pe un panou sub formă de laptop ce amintiri îi leagă de primul calculator, telefon, walkman sau casetofon.
„Toate acțiunile efective de colectare și campaniile pe care le derulăm sunt susținute de comunicarea scrisă, atât pe rețelele de socializare, cât și în articolele de presă. Ne străduim în permanență să construim mesaje cât mai convingătoare care să-i facă pe români mai deschiși spre programele de reciclare pe care le derulăm, indiferent că vorbim de companii, școli sau autorități publice. La WeContent, printre prezentările și standurile despre viitor și virtual reality am ales să expunem câteva elemente din trecut, printre care un model de telefon specific anilor 2000 însoțit de mesaje care fac apel la nostalgia primelor gadgeturi și încurajează la reciclare“, a declarat Roxana Puia, directorul de marketing al Asociației Environ.

ecologicAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare