Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Colectare selectivă în instituții - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Colectare selectivă în instituții

15 November 2019 - 04:52 PM Reciclare & Recuperare

Deputații au adoptat un proiect de lege conform căruia finanțarea colectării selective a deșeurilor în instituțiile publice și achiziționarea recipientelor se asigură din bugetul unității administrativ-teritoriale sau din bugetul operatorilor de salubritate. Fac excepție instituțiile de învățământ, care vor primi finanțare locală.
Deșeurile colectate selectiv vor fi cântărite la predare și cantitățile vor fi consemnate într-un registru. Datele vor fi raportate trimestrial Agenției Naționale pentru Protecția Mediului. Nerespectarea prevederilor va fi sancționată cu amenzi de până la 10.000 de lei. Actul normativ modifică și completează Legea nr. 132/2010 privind colectarea selectivă a deșeurilor în instituțiile publice și intră în vigoare în termen de 90 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare