Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 „Școala Ecoterrienilor“ - educație pentru un mediu curat - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

„Școala Ecoterrienilor“ - educație pentru un mediu curat

10 October 2019 - 02:10 PM Reciclare & Recuperare

Şcoala EcoterrienilorCa la începutul fiecărei toamne, și implicit al fiecărui an școlar, se anunță noi proiecte adresate celor mici și celor mari deopotrivă.

Asociațiile ECOTIC și ECOTIC BAT, revin și anul acesta cu forțe proaspete și dau startul celei de-a treia ediții a proiectului „Școala Ecoterrienilor“ - o campanie de conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamentele electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA) adresată învățăceilor.

Începând cu 26 septembrie 2019, școlile sunt invitate să se înscrie în noul program naţional de educaţie ecologică. Proiectul se axează pe două direcții principale: cea de conștientizare a tinerilor cu privire la reciclare și cea de colectare propriu-zisă de deșeuri de echipamente electrice și electronice și deșeuri de baterii și acumulatori. În acest context proiectul oferă o dimensiune complexă asupra educației ecologice și în particular a colectării selective, mergând de la teorie la practică.

Şcoala EcoterrienilorElevii vor desfășura activități în paralel cu lecțiile învățate la clasă până la finalul lunii mai 2020. Colectarea deșeurilor rezultate (DEEE și DBA) se va face spre sfârșitul anului școlar, iar premierea celor mai harnice școli se va face în iunie 2020.

Cele două ediții ale proiectului desfășurate în anii trecuți au condus la o mai mare responsabilitate în ceea ce privește colectarea selectivă atât în rândul elevilor, dar și al părinților, care, văzând copiii implicați în ecologizare și protejarea mediului, decid în fiecare an să-i susțină în promovarea bunelor practici. ECOTIC susține aceste practici în viața de zi cu zi, nu numai în cadrul proiectelor lansate, și invită elevii și cetățenii să colecteze responsabil deșeurile de echipamente electrice și electronice și deșeurile de baterii și acumulatori.

„Dorim să creăm o comunitate a profesorilor interesați de protecția mediului şi educația ecologică și împreună să educăm generația viitoare. Elevii încep să fie din ce în ce mai activi și să conștientizeze importanța colectării selective, iar proiectul nostru vine în sprijinul lor atât cu informații, cât și cu soluții de colectare a DEEE-urilor și DBA-urilor“, a declarat Valentin Negoiță, președintele ECOTIC.

Proiectul se înscrie în eforturile de conștientizare pe care ECOTIC le întreprinde încă de la începutul activității sale prin proiecte de informare și conștientizare și prin campanii de colectare adresate tinerilor și adulților.

ECOTICAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare