Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Toamna se numără festivalurile și campaniile ECO - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Toamna se numără festivalurile și campaniile ECO

10 October 2019 - 02:00 PM Reciclare & Recuperare

FestivalÎn prag de toamnă, FEPRA face inventarul festivalurilor la care a participat în acest an, unde a realizat campanii de educare și conștientizare cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje, angrenând resurse uriașe: 200 de voluntari, 100 de puncte de colectare selectivă pentru ambalaje, respectiv plastic și hârtie/carton, o rețea de peste 15 colectori la nivel național, zeci de activări în rețelele sociale și sute de ore petrecute la punctele de colectare pentru a interacționa cu participanții.

Voluntarii spun că nu a fost nici ușor, dar nici greu, pentru că au avut în spate experiența acumulată la festivalurile din anul 2018, când au testat care ar putea fi metoda cea mai potrivită prin care cetățenii să primească ușor informația, să o conștientizeze și să o integreze în stilul lor de viață de zi cu zi, fie că sunt acasă, la birou, pe stradă sau într-un spațiu destinat distracției în aer liber.

Concret, în perimetrul de desfășurare al fiecărui festival au fost amplasate puncte de colectare cu pubele galbene și albastre semnalizate cu stickere, steaguri și „people stoppere“. La aceste puncte au stat permanent voluntarii campaniei care au vorbit cu oamenii, explicându-le unde și cum este corect să arunce deșeurile de ambalaje. O metodă simplă, care pare că a avut un impact pozitiv, din moment ce compania a anunțat că în cadrul acestor evenimente s-au colectat aproximativ 5 tone deșeuri de ambalaje care au luat drumul fabricilor de reciclare din țară.

Festival

FEPRA a fost prezentă în data de 2 iunie 2019 la Blaj, unde cei aproape 100.000 de pelerini care au venit să îl întâmpine pe Papa Francisc au dat un exemplu de comportament ecologist, nelăsând în urma lor nici măcar un singur ambalaj. Toate deșeurile au ajuns în containerele pe care FEPRA le-a pus la dispoziția organizatorilor acestei adunări care va rămâne un reper de participare responsabilă la un eveniment public.

Voluntarii FEPRA au fost prezenți în această vară și la festivaluri precum Awake, ArtMania, BlajAlive, Salomon EcoRun Moieciu și UNTOLD, iar mesajele lor au ajuns la peste 400.000 de persoane.

Festival

Indiferent de campaniile la care participăm, noi cei de la FEPRA vrem să contribuim cât mai mult la educarea și informarea cetățenilor cu privire la importanța colectării selective, la atragerea tinerilor alături de noi și de partenerii noștri, într-o campanie națională de responsabilizare și acțiune pentru un mediu curat și sănătos.

Didona Goanță,
FEPRA Internaţional SAAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare