Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Blocaj în gestionarea deșeurilor din Alba - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Blocaj în gestionarea deșeurilor din Alba

09 October 2019 - 02:14 PM Reciclare & Recuperare

Centrul de gestionare a deşeurilor de la GaldaProcedura de concesionare a celui mai mare centru de gestionare a deșeurilor din Transilvania s-a prelungit după ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis în parte contestațiile depuse de doi dintre operatorii care au participat la licitația organizată de Consiliul Județean (CJ) Alba.
Companiile Eco Bihor Oradea și Polaris Mediu Târgu Jiu au contestat raportul procedurii și acordarea contractului de aproape 17 milioane euro către societatea Eco Sud București. CNSC a decis pe 5 septembrie 2019 anularea raportului procedurii și a obligat CJ Alba să reevalueze oferta operatorului declarat câștigător, Eco Sud „cu respectarea prevederilor legale și a celor reținute în motivare“. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia, iar confirmarea ei ar putea determina anularea întregii proceduri și reluarea licitației.
Firma câștigătoare urmează să primească în concesiune pentru cinci ani cel mai mare centru de gestionare a deșeurilor din Transilvania, construit la Galda de Jos printr-un proiect cu finanțare europeană de 20 milioane euro. Investiția a fost recepționată în urmă cu doi ani, dar nu poate fi pusă în funcțiune din cauza problemelor apărute în procedura de concesionare.
Blocarea accesului la centrul de la Galda a stopat activitatea operatorilor care au câștigat licitațiile pentru colectarea și transportul deșeurilor din trei zone care concentrează aproximativ 80% din populația județului.

ecologicAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare