Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Din 2021 deșeurile nu mai primesc bani europeni - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Din 2021 deșeurile nu mai primesc bani europeni

09 October 2019 - 01:46 PM Reciclare & Recuperare

DeşeuriMinistrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu a declarat că după 2021 din fondurile politicii de coeziune nu se vor mai putea finanța noi depozite ecologice și sisteme integrate de gestionare a deșeurilor. În actualul exercițiu financiar, potrivit ministrului „a fost o mană cerească faptul că am putut negocia bani europeni pentru a investi în închiderea de gropi neconforme, deschiderea de noi depozite ecologice, de stații de sortare, de stații de tratare mecano-biologice“.
Într-o conferință de presă la Râmnicu Vâlcea, ministrul a spus: „Acele autorități, cum este și Consiliul Județean Vâlcea, care au reușit să nu lase în abandon proiectele de gestionare a deșeurilor și să le fazeze, adică să permită trecerea lucrărilor și absorbirea de bani pe exercițiul 2014-2020, au prins un ultim tren al banilor europeni pentru managementul deșeurilor“.
Roxana Mînzatu a felicitat CJ Vâlcea pentru că a reușit să fazeze proiectul de management integrat al deșeurilor și a accesat 138 milioane de lei prin POIM. „Dacă ne mișcăm destul de bine, până la final de 2023 vom avea un sistem integrat al deșeurilor care va fi funcțional“, a spus ministrul.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare