Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 În luna septembrie se dă startul campaniilor de colectare separată - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

În luna septembrie se dă startul campaniilor de colectare separată

07 September 2019 - 04:36 PM Reciclare & Recuperare

Campanie de colectare separatăÎn calitate de țară membră a Uniunii Europene, România are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC împreună cu partenerii săi continuă eforturile de informare a cetățenilor.

Toamna aceasta aduce un nou val de campanii de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și de baterii și acumulatori (DBA), iar cap de afiș este proiectul intitulat „Colectezi DEEE și DBA și JYSK te premiază!“ adresat clienților magazinelor JYSK din țară.

România are încă probleme la colectarea selectivă, iar deșeurile de echipamente electrice și electronice nu fac excepție din acest punct de vedere. În ciuda eforturilor concertate ale actorilor din domeniu, o mare parte a populației nu cunoaște amplasarea punctelor de colectare. De aceea, ECOTIC și JYSK România au decis să informeze cetățenii și să le pună la dispoziție puncte de colectare.

Campania organizată de JYSK România în colaborare cu ECOTIC și ECOTIC BAT a început la 1 septembrie și durează până la finele anului 2019. În cadrul programului, clienții rețelei care predau corect în magazinele participante un număr minim de deșeuri de baterii, acumulatori sau echipamente electrice și electronice vor fi premiați cu produse JYSK.

Campanie JyskPe durata lunii septembrie, JYSK România va derula și un concurs intern, adresat angajaților cu scopul de a-i informa asupra importanței colectării separate a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a deșeurilor de baterii și acumulatori.

Alex Bratu, country manager JYSK România și Bulgaria, a declarat: „JYSK este o companie internațională cu peste 2.800 de magazine, cu o mulțime de furnizori care produc o gamă extinsă de produse pentru casă. Încercăm să minimizăm impactul nostru asupra mediului prin politici responsabile și prin folosirea unor materiale sustenabile. Reciclarea face parte din eforturile noastre de a acționa responsabil, iar în toamna aceasta vom încerca să facem cunoscută importanța reciclării și să facilităm reciclarea produselor electronice și a bateriilor atât în rândul clienților noștri, cât și în rândul angajaților“.

Obiectivul campaniei este pe de o parte acela de a informa și conștientiza clienții cu privire la importanța colectării separate a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a deșeurilor de baterii și acumulatori, iar pe de altă parte de a dezvolta o atitudine responsabilă față de deșeuri, în special față de DEEE și DBA.

„Deșeurile de echipamente electrice și electronice sau bateriile uzate nu își mai servesc scopul în gospodărie, astfel că dacă aduceți DEEE-uri mici, spre exemplu încărcătoare, becuri cu led, lămpi, periuțe de dinți electrice, fiare de calcat, receivere, camere foto etc., dar și baterii, acumulatori sau baterii de laptop la oricare din magazinele JYSK participante la campanie, acestea va vor fi preschimbate cu baterii noi, role de scame, becuri, prosoape sau jucării“, a precizat Diana Trifu, responsabil de comunicare ECOTIC.

ECOTICAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare