Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 RESPO DEEE - o nouă organizație de transfer de responsabilitate în domeniul echipamentelor electrice și electronice - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

RESPO DEEE - o nouă organizație de transfer de responsabilitate în domeniul echipamentelor electrice și electronice

07 September 2019 - 04:17 PM Reciclare & Recuperare

Andrei Orban, directorul general al Respo DEEEDin luna august a acestui an, o nouă organizație de transfer de responsabilitate în domeniul gestiunii deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), Asociația Respo DEEE, a fost licențiată pe piața din România de Ministerul Mediului.

Activitatea Asociației Respo DEEE are drept obiectiv preluarea responsabilității producătorilor de echipamente electrice și electronice cu scopul îndeplinirii țintelor de colectare și reciclare a DEEE în conformitate cu prevederile OUG nr. 5/2015 care transpune Directiva 2012/19/EU.

Asociația Respo DEEE se adresează producătorilor și importatorilor care introduc pe piața din România echipamente electrice și electronice, facilitându-le înregistrarea și declararea obligațiilor de mediu către Agenția Națională pentru Protecția Mediului. Beneficiind de expertiza unei echipe de specialiști, Respo DEEE oferă garanția îndeplinirii ratelor de colectare și reciclare a deșeurilor electrice, consultanță de mediu și organizarea de campanii de CSR în condiții de eficiență, transparență și operativitate, la costuri competitive.

respo deeeSub conducerea lui Andrei Orban, specialist cu peste 15 ani de experiență în domeniu, Asociația Respo DEEE își propune să ofere soluții one-stop-shop companiilor care produc sau importă echipamente electrice și electronice în România: livrarea containerelor la punctele de colectare, preluarea și transportul deșeurilor electrice către instalații certificate în condiții de siguranță pentru mediu, tratarea, valorificarea și reciclarea DEEE la standarde europene de calitate, precum și generarea certificatelor legale și raportarea către autoritățile competente în domeniu.

„În contextul în care domeniul deșeurilor rămâne una dintre provocările majore ale României, ne propunem să venim în sprijinul producătorilor de echipamente electrice și electronice cu o soluție modernă completă de conformare legală pe fluxul de deșeuri electrice, astfel încât să asigurăm o creștere sustenabilă și performanțe sporite, Respo DEEE fiind deschisă încheierii de contracte de preluare a obligațiilor legale tuturor companiilor care își doresc un partener de încredere“, a declarat Andrei Orban, directorul general al asociației.

Prin serviciile oferite, Asociația Respo DEEE își propune să contribuie semnificativ la dezvoltarea durabilă a societății românești prin îmbunătățirea calității mediului, economia resurselor și protecția sănătății oamenilor. Ca parte a strategiei privind generarea unui impact pozitiv atât asupra mediului de afaceri, cât și asupra comunității, Respo DEEE are în vedere organizarea de campanii naționale de informare și conștientizare a publicului larg cu privire la importanța colectării selective și reciclării, precum și promovarea sistemelor de colectare.

România, în calitate de țară membră a Uniunii Europene, are obligația de a atinge o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice până în anul 2020, urmând ca din 2021 obiectivul să crească la 65%.

Pentru informații suplimentare puteți contacta echipa Respo DEEE pe www.respo.ro, prin e-mail la office@respo.ro sau telefonic la 021.796.92.72 sau 0731.799.299.

Asociația Respo DEEE

DEEEAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare