Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Echipamente IT uzate, recondiționate și donate școlilor care au nevoie - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Echipamente IT uzate, recondiționate și donate școlilor care au nevoie

06 September 2019 - 05:03 PM Reciclare & Recuperare

Tehnică IT recondiţionatăCompaniile care dețin echipamente IT uzate destinate casării pot solicita până la sfârșitul lunii octombrie 2019 colectarea lor gratuită în cadrul campaniei naționale „Intră în Cercul SolidarITăţii“, derulată de Asociația Ateliere Fără Frontiere și organizația Ecotic.
Dintre echipamentele colectate, monitoarele LCD, laptopurile, notebook-urile și unitățile centrale care pot fi reparate vor fi recondiționate în atelierul de inserție socioprofesională Reconect al Asociației Ateliere Fără Frontiere și apoi vor fi donate unor școli din zone defavorizate. Companiile cele mai implicate în campanie vor fi premiate la Gala Premiilor pentru un Mediu Curat, ediția a XII-a, se arată într-un comunicat de presă.
„Din volumul de DEEE-uri colectate, în jur de 30% pot fi recondiționate, astfel că reușim să donăm mii de calculatoare în fiecare an către școlile care au cea mai mare nevoie de ele. Dacă ni s-ar alătura și mai multe companii, am putea să avem un impact și mai mare în reducerea decalajului informatic, modernizarea procesului de predare-învățare și sprijinirea acțiunilor de reducere a abandonului școlar în comunitățile dezavantajate. Prin campania «Intră în Cercul SolidarITății», companiile pot deveni susținători ai educației prin simplul fapt că decid să își îndeplinească obligațiile legale prin intermediul Ateliere Fără Frontiere“, a declarat Patrick Ouriaghli, directorul general al Asociației Ateliere Fără Frontiere. Până în prezent asociația a colectat cu ajutorul Ecotic și a donat către școlile și instituțiile publice din România peste 15.000 de calculatoare.
Companiile pot solicita colectarea echipamentelor IT uzate pe site-urile reconect.ro și ecotic.ro sau prin e-mail la colectare@ atelierefarafrontiere.ro.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare