Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Conferință AHK România: „Managementul deșeurilor și reciclarea în România“ - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Conferință AHK România: „Managementul deșeurilor și reciclarea în România“

09 August 2019 - 04:07 PM Reciclare & Recuperare

AHK RomâniaCamera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) a organizat pe 27 iunie 2019 la Hotelul Intercontinental conferința „Managementul deșeurilor și reciclarea în România“. 

Evenimentul a marcat încheierea unui proiect de colaborare româno-germană pe tema managementului deșeurilor și reciclării din țara noastră pe care AHK România l-a desfășurat în perioada septembrie 2018 - februarie 2019 în colaborare cu Ministerul Federal al Mediului, Protecției Climatice și Siguranței Nucleare din Germania.

Proiectul se adresează în primul rând autorităților publice locale din România, dar și companiilor românești și germane interesate să dezvolte relații bilaterale în domeniul infrastructurii de mediu. Scopul principal este de a facilita schimbul de experiență între specialiștii germani și români și de a contribui la îmbunătățirea situației actuale din România prin transfer de cunoștințe.

În cadrul conferinței de la București au fost prezentate rezultatele atelierelor regionale desfășurate în perioada septembrie 2018 - februarie 2019 la Iași, Cluj și Timișoara și a fost lansată broșura „15+1 propuneri pentru colectare și un management al deșeurilor modern, eficient și sustenabil“ care sintetizează dezbaterile, ideile și propunerile specialiștilor prezenți la cele trei ateliere amintite.

La eveniment au participat 160 de reprezentați ai companiilor din domeniu, ai autorităților publice, precum și din consilii locale și județene, asociații de dezvoltare intercomunitară, agenții de protecția mediului, dar și reprezentați ai mediului academic cu preocupări în zona de economie circulară.

„Se pot face lucruri cu curaj. În zona deșeurilor ne trebuie curaj, trebuie să ieșim din zona populistă și să încercăm, așa cum facem noi (AHK România), să creăm conștiință, dar ea nu va fi suficientă. Va trebui ca primarii destoinici să-și asume măsuri care sunt mai puțin populare, care duc la un alt comportament al electoratului și eventual să ia în calcul să mai piardă niște voturi ca să salveze viitorul României printr-un mediu mai curat de care avem nevoie“, a declarat Dr. Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România).

AHK România

Evenimentul a avut ca punct central prezentarea exemplelor de bune practici din Germania și România, principalul obiectiv fiind susținerea transformării României într-o economie circulară viabilă, prin informații specifice, consultanță și contacte germane din domeniul tehnologiilor și serviciilor de mediu.
Cu prezentări sau discuții în panel au participat atât reprezentanți ai Ministerului Mediului, ai companiilor RER Group, Coplan, Asociația Environ, cât și ai autorităților locale care au povestit în fața unui public interesat despre experiențele orașelor în domeniul managementul deșeurilor: Constantin Toma, primarul orașului Buzău și Korosfoy Sandor, directorul Serviciului de Salubritate de la Târgu Lăpuș.

AHK România dorește să își consolideze rolul de contact permanent în domeniul dezvoltării sustenabile a orașelor și regiunilor pentru factorii de decizie publici și actorii privați din România și să extindă platforma deja creată în cadrul inițiativei GreenTech Econet România și a Grupului de lucru pentru Mediu existent. Alte articole in rubrica Reciclare & Recuperare