Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Ziua internațională a DEEE-urilor vizează sensibilizarea publicului cu privire la deșeurile electronice - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Ziua internațională a DEEE-urilor vizează sensibilizarea publicului cu privire la deșeurile electronice

09 August 2019 - 03:34 PM Reciclare & Recuperare

Ziua internațională a DEEE-urilorPotrivit Organizației Națiunilor Unite, doar 20% din deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) globale sunt reciclate anual, ceea ce înseamnă că 40 milioane tone de DEEE ajung la groapa de gunoi, sunt arse, tranzacționate ilegal sau tratate în mod necorespunzător. Toate acestea duc la pierderi uriașe de materii prime valoroase și provoacă probleme grave de sănătate, de mediu și sociale prin transferurile ilegale de deșeuri către țările în curs de dezvoltare.

Pentru a combate acest fenomen și ca urmare a succesului înregistrat în 2018, WEEE Forum și membrii săi organizează a doua ediție a International E-Waste Day (Ziua internațională a deșeurilor de echipamente electrice și electronice) pe data de 14 octombrie 2019.

Valentin Negoiţă, preşedintele ECOTICÎn 2018, Comisarul european pentru mediu, afaceri maritime și pescuit Karmenu Vella și-a exprimat sprijinul pentru E-Waste Day spunând: „Este exact genul de eveniment de care are nevoie Europa. Acesta crește gradul de conștientizare cu privire la importanța deșeurilor de echipamente electrice și electronice, dar merge mai departe prin evidențierea a ceea ce puteți face pentru a gestiona, reduce și recicla“.

„ECOTIC va promova și în acest an Ziua DEEE-urilor și va organiza împreună cu partenerii o serie de activități dedicate utilizatorilor de echipamente electrice și electronice pentru a-i conștientiza asupra importanței colectării și reciclării DEEE-urilor și de a le face cunoscute soluțiile pe care le au la dispoziție în acest scop“, a declarat Valentin Negoiță, președintele ECOTIC.

WEEE Forum îi invită pe toți cei interesați de problematica DEEE-urilor să participe la ediția din 2019 a Zilei inter-naționale a deșeurilor electrice și electronice. Mai multe informații despre cum vă puteți implica găsiți pe weee-forum.org/iewd-about.

www.ecotic.roAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare