Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Gunoiul din Ploiești, adunat doar în acte - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Gunoiul din Ploiești, adunat doar în acte

08 August 2019 - 03:17 PM Reciclare & Recuperare

Deşeuri municipalePrimarul Ploieștiului, Adrian Dobre a reclamat recent la Poliție faptul că inspectorii Regiei Autonome de Servicii Publice (RASP) susțin în documente oficiale că Rosal - firma de salubritate care deservește municipiul - își respectă angajamentele, deși orașul este plin de gunoaie.
Deși RASP este o instituție din subordinea Consiliului Local Ploiești și ar fi trebuit să raporteze neglijența salubristului, a emis documente conform cărora au fost măturate străzi impracticabile din cauza săpăturilor la rețeaua de canalizare sau care se aflau în reabilitare. Potrivit edilului, în alte acte inspectorii Regiei susțin că Rosal ar fi ridicat gunoaiele de pe domeniul public și trebuie să primească bani, pe când în realitate oamenii au fost nevoiți să depună deșeurile în afara rampelor special amenajate, care erau deja pline. „Noi ajungem să plătim de două ori aceleași deșeuri. Deoarece atunci când operatorul economic vine să ridice deșeurile, el adaugă şi acele deșeuri abandonate care sunt incluse din nou la costuri, deși ele sunt plătite de către cetățenii care nu au unde să le arunce“, a spus Adrian Dobre.
„Camera de Conturi a confirmat abateri cu privire la activitatea Rosalului și la modul în care RASP își îndeplinește activitatea de monitorizare. Tocmai de aceea am solicitat demiterea directorului și a directorului tehnic al RASP pentru proasta gestionare a serviciilor publice“, a adăugat primarul.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare