Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 GreenPoint Management - Trendsetter în promovarea colectării selective în România - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

GreenPoint Management - Trendsetter în promovarea colectării selective în România

12 July 2019 - 01:24 PM Reciclare & Recuperare

GreenPoint ManagementGreenPoint Management SA este o organizație care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului în domeniul gestionării ambalajelor și deșeurilor de ambalaje autorizată de Ministerul Mediului să își desfășoare activitatea la nivel național, investind în protecția mediului, reducerea poluării și creșterea gradului de reciclare sau reutilizare în România.

„GreenPoint Management este una dintre primele organizații care s-au conformat noilor criterii de eligibilitate introduse prin OUG nr. 74/2018, continuându-și activitatea și în 2019 la standardele de profesionalism deja impuse domeniului de activitate.

Adela Lazăr, director general GreenPoint ManagementMai mult decât atât, faptul că toate obiectivele de reciclare/valorificare au fost integral confirmate de către Administrația Fondului pentru Mediu în urma controlului desfășurat care viza perioada anilor trecuți ne conferă un gir al bunelor practici pe care le-am implementat în cadrul GreenPoint Management și suntem convinși că și în acest an vom reuși să ne urmăm valorile autoimpuse și să ne adaptăm cerințelor fluctuante ale industriei deșeurilor de ambalaje“, a declarat Adela Lazăr, director general GreenPoint Management.

Având în vedere specificul activității GreenPoint Management, implicarea în proiecte de mediu este una dintre prioritățile noastre majore. Investim constant în infrastructură specifică de colectare selectivă, creștem simțitor impactul pozitiv asupra mediului, educăm comunitățile locale în care ne desfășurăm activitatea și punem accent pe conştientizarea și asumarea din partea populației a provocărilor stringente întâmpinate în colectarea la sursă și pretratarea deșeurilor.

În 2018 am implementat alături de partenerii noștri peste 20 de proiecte dedicate conștientizării și colectării selective, care se regăsesc în Raportul de Sustenabilitate al companiei GreenPoint Management realizat de Ernst &Young SRL. Printre acestea amintim:
- Ziua Bună! Ziua Voluntarilor Mici (în parteneriat cu Asociația Tăşuleasa și Coca-Cola HBC România);
- Colectare selectivă pentru locuitorii orașului Otopeni (în parteneriat cu Primăria Orașului Otopeni și Urban SA);
Colectare selectivă- Let’s Get Green! (în parteneriat cu Let’s Do It, România! și peste 500 de școli participante);
- RVM-uri pe litoralul Mării Negre (în parteneriat cu Ursus Breweries, Can Pack România, Asociația Alucro și Primăria Limanu);
- Zero Waste la AmCham România (în parteneriat cu Coca-Cola HBC România);
- Zero Waste la Ambasada Statelor Unite ale Americii (în parteneriat cu Coca-Cola HBC România);
- Colectare selectivă la mega-festivalul NEVERSEA Constanța (în parteneriat cu Coca-Cola HBC România);
- Colectare selectivă la mega-festivalul UNTOLD Cluj-Napoca (în parteneriat cu Coca-Cola HBC România);
- Colectare selectivă la mega-festivalul UNTOLD Cluj-Napoca (în parteneriat cu Ursus Breweries);
- World-Clean-up Day (în parteneriat cu Let’s Do It, România);
- Green Talk (în parteneriat cu Ursus Breweries, Every Can Counts și Asociația Alucro);
- Târgul de Crăciun 2018 - EcoRemORCA GreenPoint (în parteneriat cu Primăria Municipiului București).

Unul dintre proiectele de referință cu care ne mândrim a fost implementat în luna februarie 2019. GreenPoint Management, compania Coca-Cola HBC România și Primăria Sectorului 3 prin Direcția de Salubritate au instalat 30 de containere inteligente de tip Big Belly în zona centrală a Capitalei (Piața Unirii - Piața Universității) în cadrul programului „După noi, strângem tot noi“ de încurajare a colectării selective. Big Belly este unul dintre cele mai inovatoare sisteme de colectare selectivă a deșeurilor, implementat cu succes în multe dintre țările Uniunii Europene, dar și în Statele Unite ale Americii și Australia. Unul dintre principalele sale avantaje este acela că include un sistem inteligent de compactare a deșeurilor, alimentat cu energie solară prin panouri fotovoltaice, crescând până la cinci ori capacitatea de stocare. Rezultatul direct este eficientizarea spațiului folosit pentru colectare separată, dar și reducerea numărului de colectări efective: în timp ce un container clasic are nevoie să fie golit în medie de cinci ori pe zi, un container Big Belly are nevoie de o singură colectare la 10 zile. Se reduc astfel inclusiv emisiile de CO2 și cantitatea de combustibil consumată în procesul de colectare.

Rezultatele proiectelor și feed-backul pozitiv primit de la partenerii noștri ne îndeamnă ca și în acest an să continuăm seria campaniilor reușite. Majoritatea proiectelor din anul 2018 se vor replica și amplifica din punct de vedere al dimensiunii și impactului produs și în 2019. De asemenea, suntem în curs de implementare a unor campanii noi, cu partenerii din mediul public și privat, care ne vor consolida poziția de trendsetteri în acest domeniu.

GreenPoint Management

GreenPointCultura organizațională a GreenPoint Management se conturează în jurul a trei principii fundamentale:
1. Leadership prin cunoaștere - Credem în puterea noastră de a schimba paradigma în domeniul gestionării deșeurilor de ambalaje;
2. Acceptarea provocării - Avem pasiune pentru lucrul bine făcut și ne place să luăm provocările în toată greutatea lor. Ne motivează obiectivele de reciclare a deșeurilor de ambalaje asumate de România la nivel european și avem determinarea să asigurăm atingerea lor;
3. Responsabilitate în asumare și transparență în implementare - Puterea de a scoate resursa din deșeu este ceea ce definește efortul nostru zilnic. În industria în care activăm deșeul nu este un capăt de drum, ci începutul următorului ciclu de viață.

Colectare selectivăAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare