Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Dispute la Primăria Sectorului 1 - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Dispute la Primăria Sectorului 1

11 July 2019 - 12:42 PM Reciclare & Recuperare

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1Consilierii locali au respins pe 5 iunie a.c. proiectele Sectorului 1 care vizau crearea unei infrastructuri de colectare selectivă, construirea sau achiziționarea unei stații de sortare a deșeurilor și înființarea Direcției Utilități Publice, Salubritate și Protecția Mediului, se arată într-un comunicat. „În ședința de azi, consilierii USR și PNL au șters cu buretele tot efortul pe care l-am depus în ultimii doi ani pentru a reglementa problema deșeurilor. Nu este doar eșecul meu, ci și al fiecărui locuitor al Sectorului 1 care își dorește să trăiască într-un oraș curat, fără a avea în casă mirosuri de la groapa de gunoi. Atât eu, cât și angajații Primăriei, ne delimităm de eventualele consecințe ce pot decurge din neîndeplinirea obligațiilor legale și aplicarea penalizărilor legate de declanșarea procedurii de infringement“, a declarat edilul Dan Tudorache.
În 2016 Primăria Sectorului 1 a declanșat o campanie prin care s-au strâns peste 40.000 de semnături de la cetățenii nemulțumiți de mirosurile de la groapa de gunoi Chiajna. În 2017 Consiliul Local a votat planul de in-vestiții în fluxul deșeurilor. În 2018 Primăria a elaborat documentații tehnico-economice (asumate prin vot de majoritatea consilierilor) și studiul de oportunitate privind stația de sortare, iar în 2019 Consiliul Local a obținut de la Consiliul General al Municipiului București acordul pentru înființarea instituției, se mai precizează în document.

AgerpresAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare