Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 O nouă ordonanță de urgență în domeniul deșeurilor - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

O nouă ordonanță de urgență în domeniul deșeurilor

11 July 2019 - 12:25 PM Reciclare & Recuperare

Pungi din plasticExecutivul a aprobat pe 25 iunie a.c. un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea OUG nr. 196/2005 și a Legii nr. 249/2015. Una dintre modificări se referă la majorarea cuantumului eco-taxei pentru pungile din plastic de la 0,10 lei la 0,15 lei și taxarea oricărui tip de pungi din plastic, cu excepția celor biodegradabile și compostabile. O altă prevedere se referă la localitățile fără serviciu public de salubrizare, care vor plăti o contribuție de 50 de lei pe tonă calculată per locuitor în funcție de cantitatea generată: 233 kg per locuitor pe an în mediul urban și 105 kg per locuitor pe an în mediul rural. Țintele de valorificare a ambalajelor se reduc la nivelul anului trecut și rămân aceleași până în 2023, respectiv de 60% obiectiv global de valorificare etc.
Se introduce în sfârșit o penalizare de 2 lei/kg pentru colectorii care raportează în mod mincinos la OTR-uri cantități de deșeuri de ambalaje și de DEEE colectate, iar OTR-urile vor fi scutite de la plata contribuțiilor pentru cantitățile raportate eronat. Dispare taxarea cu 3% la comerțul cu fier vechi, care este înlocuită cu taxarea cu 2% aplicată tuturor deșeurilor, inclusiv a celor reciclabile.

M.D.Alte articole in rubrica Reciclare & Recuperare