Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Ajutor de stat pentru companiile de reciclare - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Ajutor de stat pentru companiile de reciclare

11 June 2019 - 04:11 PM Reciclare & Recuperare

Manipularea deşeurilorMinistrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat că în curând va fi lansată o schemă de ajutor de stat pentru agenții economici care dezvoltă investiții în domeniul reciclării.
„În jurul datei de 15 iunie o să lansăm prima schemă de ajutor de stat pe care Ministerul Mediului, prin Administrația Fondului pentru Mediu, pentru toți agenții economici care doresc să dezvolte investiții în domeniul reciclării sau care doresc să-și modernizeze instalațiile tehnologice cu bani de la Fondul pentru Mediu“, a spus ministrul. Suma maximă care va putea fi accesată de un operator economic este de 5 milioane lei.
„2019 este anul în care industria de reciclare din România trebuie să fie pe viteza a șaptea, astfel încât tot ceea ce producem să reciclăm, fie că este vorba despre deșeuri din ambalaje, fie că este vorba despre deșeuri municipale, fie că este vorba despre alte tipuri de deșeuri“, a declarat Graţiela Gavrilescu.
Ministrul a adăugat că se încearcă introducerea sistemului de garanție-returnare și la PET-uri, așa cum în baza OUG nr. 74/ 2018 s-a început cu sticla reutilizată, pentru o mai bună gestionare a deșeurilor din ambalaje.

ecologicAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare