Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Ministerul Mediului închide gropile de gunoi neconforme - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Ministerul Mediului închide gropile de gunoi neconforme

09 May 2019 - 12:58 PM Reciclare & Recuperare

Începând din 10 aprilie 2019, Ministerul Mediului a demarat Programul privind închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme, iar primăriile pot depune cereri de finanțare în termen de două luni.

România a fost condamnată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) pentru neîndeplinirea prevederilor Directivei 1999/ 31/CE privind depozitele de deșeuri. Deși țara noastră avea obligația de a le închide și reabilita până la 16 iulie 2009, sunt în continuare deschise 68 de gropi de gunoi neconforme. CJUE a avertizat că statele membre au obligația de a recupera și elimina deșeurile într-un mod care să nu pericliteze sănătatea umană și mediul, interzicând abandonarea sau evacuarea necontrolată.

Prin Ordinul ministrului Mediului nr. 233/ 2019 a fost aprobat Ghidul de finanțare a Programului privind închiderea depozitelor neconforme din Tuzla, Brașov, Zărnești, Râșnov, Făgăraș, Săcele, Victoria, Codlea, Vatra Dornei, Uricani, Orșova și Huși. Finanțarea de până la 100% din cheltuielile eligibile va fi asigurată din Fondul pentru Mediu.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare