Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 România este codașă la colectarea DEEE - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

România este codașă la colectarea DEEE

09 May 2019 - 12:57 PM Reciclare & Recuperare

DEEE-uriPotrivit datelor publicate la sfârșitul lunii martie a.c. de Eurostat, în 2016 România a fost codașa clasamentului la colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), cu 1,6 kg/locuitor. Suedia a fost fruntașă cu 16,5 kg/locuitor, iar media UE a fost de 8,9 kg/locuitor.
La începutul anului în curs, Comisia Europeană a trimis Estoniei și României scrisori de punere în întârziere cu privire la deficiențele legate de transpunerea normelor din Directiva 2012/19/UE. Scrisoarea Estoniei se referă la definiții incomplete ale termenilor-cheie, lipsa de claritate în privința obligațiilor ce revin producătorilor, precum și nesolicitarea de dovezi pentru cazul în care DEEE-urile sunt exportate în țări din afara Uniunii. România a primit o scrisoare prin care Comisia atrage atenția asupra unor dispoziții inexacte și a unei reflectări incomplete a legislației UE, a unor inconsecvențe în ceea ce privește centrele de colectare și a absenței unei dispoziții specifice care să impună ca toate deșeurile de echipamente electrice și electronice colectate separat să fie tratate în mod corespunzător. Cele două state au la dispoziție două luni pentru a răspunde.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare