Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Agora 8 UrbanWINS, la final - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Agora 8 UrbanWINS, la final

04 May 2019 - 08:13 AM Reciclare & Recuperare

DezbateriDupă multe întâlniri și dezbateri, UrbanWINS a reușit să mobilizeze cetățenii, societatea civilă, precum și Primăria Capitalei. Astfel au fost demarate acțiuni de depunere selectivă a deșeurilor municipale în școli și în zona pietonală cea mai aglomerată din Capitală, Centrul Vechi.
Matei Dumitru

Întâlnirea din 29 martie 2019 a fost ultima din seria de dezbateri publice (agore) organizate de Primăria București pentru definirea priorităților, obiectivelor, acțiunilor și indicatorilor în vederea elaborării unui Plan Strategic de Prevenire și Management al Deșeurilor în perioada 2018 - 2019 în parteneriat cu cetățenii, firmele, ONG-urile, instituțiile publice și de cercetare.

DezbateriLa întâlnirile anterioare au fost identificate și dezbătute principalele probleme legate de prevenirea generării și gestionarea deșeurilor în România și prioritățile care pot fi asumate de Primăria Municipiului București împreună cu participanții la agore printr-o serie de acțiuni concrete. În urma analizei și votului din agorele fizice și agora online au fost stabilite acțiunile-pilot, împreună cu instrumentele necesare implementării în București.

La Agora din 29 iunie 2019 desfășurată la ARCUB Gabroveni au participat reprezentanți ai ONG-urilor, instituțiilor publice, organizațiilor private, asociațiilor profesionale și instituțiilor de învățământ din domeniul protecției mediului. În decursul acestei ultime Agore UrbanWINS au fost analizate rezultatele celor trei acțiuni-pilot implementate în cadrul proiectului și s-au pus în discuție posibilitățile de replicare a acestor acțiuni.

Una din acțiuni este proiectul de colectare separată a deșeurilor generate la evenimentele publice organizate de Primăria Municipiului București. Implementarea unor măsuri de prevenire a generării și de colectare separată a deșeurilor în trei unități de învățământ din București și implementarea unui sistem de reducere și colectare separată a deșeurilor în restaurantele din Centrul Vechi sunt alte acțiuni- pilot propuse la întâlnirile UrbanWins, pe care Primăria Capitalei le-a început anul trecut și intenționează să le multiplice anul acesta.

În numerele următoare ale Revistei Ecologic vă vom prezenta modul în care Primăria Capitalei își va îndeplini obligațiile pe care și le-a asumat în cadrul acestui proiect european. Alte articole in rubrica Reciclare & Recuperare