Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 GreenWEEE International aniversează 10 ani de activitate - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

GreenWEEE International aniversează 10 ani de activitate

11 March 2019 - 01:43 PM Reciclare & Recuperare

GreenWEEE InternationalGreenWEEE International, lider de piață în tratarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), sărbătorește 10 ani de activitate. De la deschiderea primei linii de producție, fabrica GreenWEEE a reciclat peste 8 milioane de frigidere, televizoare, monitoare și telefoane mobile, precum și multe alte tipuri de echipamente electrice. Doar prin reciclarea unui frigider, GreenWEEE economisește echivalentul de CO2 al emisiilor produse de o mașină care înconjoară planeta de două ori.

Compania și-a început activitatea de producție în anul 2009, când a inaugurat singura linie de reciclare din România destinată tratării aparatelor de răcire conformă cu standardele europene și cu standardele internaționale BATRRT (Best Available Techniques of Recovery, Recycling and Treatment), dar și liniile destinate reciclării echipamentelor informatice, IT&C și aparatelor electrocasnice de mici dimensiuni.

La 10 ani de la deschidere, GreenWEEE își desfășoară activitatea în două fabrici de reciclare din România - la Buzău și la Câmpia Turzii - cu o capacitate totală de tratare de 100.000 tone pe an, cu peste 400 de angajați și cifra de afaceri în anul 2018 de peste 20 milioane euro. GreenWEEE reciclează toate categoriile de deșeuri menționate în legislație, baterii și acumulatori uzați, cabluri și componente din industria auto.

„Aniversarea de zece ani reprezintă o piatră de hotar în businessul nostru, dar și în industria reciclării. GreenWEEE a contribuit activ la recuperarea decalajelor cu care s-a confruntat România în domeniul colectării și reciclării deșeurilor de echipamente electrice și electronice, iar în acest moment compania are capacitatea de a recicla toată cantitatea de DEEE pe care țara trebuie să o atingă ca țintă de colectare conform OUG nr. 5/2015, în urma transpunerii Directivei 2012/19/UE.

Este un sentiment de maximă mulțumire să ne uităm înapoi la toate realizările importante și le mulțumim partenerilor noștri pentru sprijinul acordat și rolul pe care l-au jucat în acești ani. Echipa noastră dedicată a crescut, ca și abilitățile noastre, pentru a recicla tot fluxul de DEEE-uri colectat, care revine ulterior în circuitul economic“, a declarat Marius Costache, directorul general al companiei GreenWEEE.

Despre

La fabricile GreenWEEE ajung echipamente frigorifice și de aer condiționat, aparate electrocasnice de mici și mari dimensiuni, unelte electrice, echipamente informatice și de telecomunicații, baterii, cabluri și componente din industria auto. Deșeurile provin de pe piața locală, de la operatori economici autorizați pentru preluarea responsabilității producătorului, prin colectare de la persoane fizice și prin contracte cu mari producători sau retaileri de echipamente electronice.

Investițiile în valoare de 25 milioane euro se reflectă în activitatea companiei, care este una dintre cele mai sigure și performante în industria reciclării DEEE-urilor din Europa. Timp de 10 ani compania a prevenit prin reciclare producerea a peste două milioane tone de CO2 și este certificată WEEELABEX, o etichetă internațională de excelență recunoscută pentru tratarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice. 

Despre GreenWEEE International
GreenWEEE face parte din parcul integrat de reciclare Green Group, prezent de 16 ani pe piața din România, alături de: GreenTech - cel mai mare procesator european de deșeuri PET, GreenFiber International - lider european in producția de fibră sintetică, GreenLamp Reciclare - singura fabrică din România care reciclează echipamente de iluminat, GreenGlass Recycling - cea mai mare fabrică de procesare a deșeurilor de sticlă și Total Waste Management - furnizor integrat de servicii de management al deșeurilor și operatorul proiectului de colectare inteligentă SIGUREC.

DEEE



Alte articole in rubrica Reciclare & Recuperare