Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Parteneriat pentru reciclarea deșeurilor în județul Ilfov - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Parteneriat pentru reciclarea deșeurilor în județul Ilfov

11 March 2019 - 01:34 PM Reciclare & Recuperare

ParteneriatColaborarea dintre autoritățile locale, colectorii de deșeuri, sortatori și organizațiile de transfer de responsabilitate este esențială pentru rezolvarea problemei deșeurilor în România. Bazele  unei astfel de colaborări au fost puse în cadrul unei întâlniri organizate de societatea 3R Green la începutul lunii februarie.
ecologic

Legea nr. 31/2019 a adus o serie de modificări majore în modul de a gestionare a deșeurilor la nivel local. Pentru cele mai multe primării toate aceste schim- bări sunt însă mari necunoscute. Realizarea sistemelor de colectare separată a deșeurilor și informarea cetățenilor sunt probleme care trebuie rezolvate în cel mai scurt timp. Modul de raportare a cantităților colectate și reciclate, colaborarea cu reciclatorii și cu organizațiile de transfer de responsabilitate și încasarea bonificațiilor sunt doar câteva noțiuni cu care autoritățile locale trebuie să se familiarizeze acum, la început de an.

Pentru a veni în sprijinul unor primării din localitățile din jurul Bucureștiului, societatea 3R Green a organizat în data de 19 februarie a.c. o întâlnire între responsabilii în domeniul deșeurilor din aceste localități și reprezentanții unei organizații de transfer de responsabilitate, Financiar Recycling.

„3R Green este o societate de colectare a deșeurilor care deține o stație modernă de sortare în care din deșeul menajer este extrasă fracția reciclabilă, formată în mare parte din deșeuri de ambalaje. Responsabilitatea acestui tip de deșeu este preluată de către organizațiile de transfer de responsabilitate de la cei care pun pe piață aceste ambalaje“, le-a spus invitaților Florin Dobrescu, directorul general al companiei de colectare.

Discuțiile dintre funcționarii din administrația publică locală, conducerea societății de sortare și cea a organizației de preluare de responsabilități s-au axat pe găsirea soluțiilor pentru implementarea sistemelor de colectare separată a deșeurilor în toate localitățile din jurul Bucureștiului, pentru reducerea la minimum a cantităților de deșeuri menajere depozitate. În plus, sortarea pe tipuri de materiale se face mult mai ușor și este mult mai eficientă, iar valoarea materialelor crește dacă acestea sunt colectate la sursă pe cel puțin două fracții: umedă și uscată.
Informarea și educarea sunt esențiale pentru realizarea acestor obiective. De aceea, Geanin Șerban, președintele organizației de preluare de responsabilități Financiar Recycling, i-a asigurat pe toți cei prezenți că OTR-ul pe care îl conduce va sprijini financiar și logistic toate primăriile partenere pentru derularea în viitorul apropiat a unor ample campanii de informare și de educare la nivelul fiecărei localități. Alte articole in rubrica Reciclare & Recuperare