Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Sectorul 1 vrea staţie proprie de sortare - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Sectorul 1 vrea staţie proprie de sortare

11 February 2019 - 01:35 PM Reciclare & Recuperare

Primarul Sectorului 1, Dan TudorachePrimarul Sectorului 1, Dan Tudorache, vrea să înființeze o companie municipală care să gestioneze activitatea de sortare a deșeurilor din cadrul serviciului public de salubrizare din sector. Capitalul propus pentru societate este de aproximativ 24 milioane euro, iar acționari ar urma să fie Consiliul Local al Sectorului 1 și Poliția Locală.
În motivare se arată că în prezent activitatea de sortare a deșeurilor municipale și a deșeurilor similare în stațiile de sortare nu este inclusă în contractul cu operatorul de salubritate, Romprest Service. „În acest moment operatorul, neavând o stație de sortare proprie, transportă și depune deșeurile cu potențial de reciclare/reutilizare la stații de sortare deținute de terți, costurile aferente fiind plătite de către Sectorul 1 în afara tarifului, pe baza facturilor emise de operatorii stațiilor de sortare“.
Pentru construirea unei stații de sortare, investiția s-ar ridica la 14 milioane de euro, însă reprezentanţii primăriei consideră că ar fi mai bine să achiziţioneze una deja aflată în funcţiune. Proiectul prevede ca stația municipală de sortare să aibă o capacitate de cel puțin 416 tone pe zi, în timp ce cantitatea totală de deșeuri generată într-un an pe raza Sectorului 1 este de 130.000 tone. Practic, stația de sortare va avea o capacitate dublă față de necesarul sectorului, iar instituția are în plan să sorteze și deșeurile din orașele vecine. Decizia vine după ce documentele prin care au fost înfiinţate cele 22 de companii ale Primăriei Capitalei au fost anulate în instanță.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare