Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 100.000 kg de aparate electrice vechi și baterii uzate au fost colectate în campania „România Reciclează“ - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

100.000 kg de aparate electrice vechi și baterii uzate au fost colectate în campania „România Reciclează“

11 December 2018 - 11:53 AM Reciclare & Recuperare

România recicleazăCampania „România Reciclează“ a ajuns la 100.000 kg deșeuri de echipamente electrice și baterii colectate în programul de reciclare organizat de Asociația Environ și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor, în parteneriat cu autoritățile locale. Peste 55 de comune și orașe din țară s-au implicat în această toamnă în acțiuni de colectare selectivă, iar alte 45 de localități sunt programate pentru perioada următoare. 

În total, la finalul celei de-a doua ediții „România Reciclează“, programul va ajunge în 100 de localități, atingând astfel un milion de locuitori. Programul se va desfășura până la finalul lunii noiembrie, iar colectarea se va relua în prima parte a anului 2019.

Sutele de români care au predat frigidere, mașini de spălat, aspiratoare, storcătoare, imprimante și alte electrocasnice și aparate electrice uzate sau defecte confirmă faptul că „România Reciclează“ a devenit într-un timp scurt un program funcțional de colectare în care populația predă aparatura veche spre reciclare.

„Campania «România Reciclează» a pornit având drept obiectiv crearea unei adevărate mișcări la nivel național. Astăzi cifrele și acțiunile românilor încep să descrie o realitate, nu doar un deziderat: 100 de primării implicate, 21 de localități care reciclează pentru a doua oară în acest an, municipii care se alătură programului (Tulcea, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Târgu Jiu ș.a.) și desigur, cantitatea record de deșeuri colectate: peste 100 de tone! Rezultatele încurajatoare ne întăresc convingerea că în România există potențial și dorință pentru reciclare atunci când se fac demersuri susținute, iar soluțiile sunt la îndemână. Vorbim aici despre puncte de colectare accesibile, stimulente și - nu în ultimul rând - de o comunicare clară și susținută de autoritățile locale“, a declarat Roxana Puia, PR manager al Asociației Environ.

România reciclează

Potrivit prevederilor OUG nr. 5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electro- nice (DEEE) provenite din gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectare periodică cu operatori desemnați.

Scopul programului „România Reciclează“ este să potențeze cantitățile reduse de echipamente electrice și casnice uzate și defecte trimise către reciclare, în vederea onorării angajamentelor luate de țara noastră pentru protecția mediului și protejarea sănătății cetățenilor.

România reciclează

Mai multe informații despre campanie sunt disponibile pe www.reciclamimpreuna.ro sau pot fi solicitate prin e-mail la adresa office@environ.ro.

Asociația Environ și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) sunt organizații colective care instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deșeurilor de echipamente electrice și respectiv al celui de baterii și acumulatori portabili, promovând activ conceptele de colectare selectivă, reciclare și economia circulară în țara noastră. Mai multe informații sunt disponibile pe www.environ.ro.Alte articole in rubrica Reciclare & Recuperare