Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Caravana ECOTIC însoțește campania „Brașov Reciclează“ - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Caravana ECOTIC însoțește campania „Brașov Reciclează“

11 November 2018 - 10:14 AM Reciclare & Recuperare

Caravana ECOTICCaravana ECOTIC, vehicul de informare și conștientizare marca ECOTIC, a fost prezentă între 4 și 7 octombrie a.c. la Brașov cu scopul de a atrage atenția asupra importanței colectării separate a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și de a îndemna brașovenii să predea spre reciclare echipamentele uzate.

„Am demarat campania «Brașov Reciclează» împreună cu partenerii noștri din dorința de a-i sensibiliza pe brașoveni asupra importanței colectării separate a deșeurilor și de a-i încuraja să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice la punctele de colectare special amenajate. Considerăm că aceste activități de conștientizare și oferirea de soluții de colectare contribuie în mod semnificativ la promovarea unei atitudini noi, responsabile față de mediul în care trăim“, a declarat Valentin Negoiță, președintele ECOTIC.

ECOTIC, în parteneriat cu Eco Civica Center și Primăria Municipiului Brașov, a organizat în perioada 4 - 7 octombrie o campanie de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Astfel, brașovenii au avut la dispoziție 14 puncte de colectare, la care s-a adăugat și Caravana ECOTIC, unde au predat spre reciclare deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Lansarea campaniei a avut loc în prezența directorului APM Brașov, a reprezentanților Primăriei Brașov și a jurnaliștilor locali, dornici să prezinte programul de debarasare venit în ajutorul brașovenilor.

O prezență importantă a constituit-o Caravana ECOTIC, amplasată în centrul municipiului, care a atras numeroși vizitatori. Caravana, o expoziție mobilă care prezintă 10 tipuri de echipamente electrice și electronice dezasamblate în scopul evidențierii conținutului reciclabil, alături de alte informații utile privind importanța reciclării și valorificării materiilor prime, a fost desemnată de Comisia Europeană drept „Best Environment LIFE Project“ în cadrul GREEN WEEK 2018.

Caravana ECOTIC

„Caravana ECOTIC a reprezentat elementul educativ de succes al campaniei «Brașov reciclează», campanie derulată în cadrul Lunii Curățeniei. Datorită acestei expoziții mobile interactive brașovenii au putut afla ce sunt deșeurile de echipamente electrice și electronice, cum se reciclează și mai ales de ce este importantă colectarea lor separat de celelalte deșeuri. Cred că cel mai mare câștig al comunității brașovene a fost faptul că această caravană și reprezentanții ECOTIC au fost gazde bune pentru copiii din Brașov; sute de copii au vizitat caravana“, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Brașov.

ECOTICAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare