Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 WEEE Forum în India - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

WEEE Forum în India

12 October 2018 - 02:10 PM Reciclare & Recuperare

WEEE ForumLa invitația comisarului european pentru mediu Karmenu Vella, o delegație a Consiliului Director al WEEE Forum formată din președintele Jan Vlak, alături de Joe Attard, Valentin Negoiță și Pascal Leroy a participat în perioada 4-7 septembrie 2018 la două forumuri de la New Delhi: „Circular Economy Mission“ și „13th Sustainability Summit“.

Comisarul european Karmenu Vella a fost însoțit și de o delegație de 80 de oameni de afaceri, antreprenori și experți din 16 țări europene, reprezentând domenii de activitate diverse cum ar fi energie, transporturi, cercetare-dezvoltare, managementul deșeurilor și reciclare.

Delegații europeni au avut un dialog benefic cu partenerii indieni, schimburi de idei și bune practici și au identificat oportunități și căi de colaborare în demersul comun de trecere de la economia lineară la economia circulară.

Comisarul Vella a declarat că „Economia circulară oferă o agendă favorabilă pentru cooperarea bilaterală între Uniunea Europeană și India. Uniunea Europeană cu experiența sa vastă în utilizarea eficientă a resurselor și în implementarea principiilor economiei circulare și India ca deținătoare a unei culturi solide în domeniul inovației și de capacitați antreprenoriale pot face diferența în economia globală“.

La rândul său, Jan Vlak a evidențiat în cadrul sesiunii dedicate DEEE și utilizării eficiente a resurselor că WEEE Forum dorește să împărtășească know-how-ul și expertiza de care dispune cu parteneri din alte zone ale lumii, inclusiv din India, și să sprijine dezvoltarea capacităților de colectare și reciclare.

WEEE Forum

Delegația WEEE Forum a avut o serie de întâlniri cu organizații indiene angajate în preluarea responsabilității producătorilor de echipamente electrice și electronice, între care Karo Sambhav, cu care a analizat căi de dezvoltare a unor parteneriate pe termen lung.

Un moment important a fost prilejuit de întâlnirea separată avută de delegația WEEE Forum cu comisarul Vella, în cadrul căreia a fost abordată tema standardelor de calitate în fluxul de gestionare a DEEE și a fost subliniată necesitatea ca standardele EN 50625 să devină obligatorii prin includerea în legislația europeană. Totodată, membrii delegației i-au prezentat lui Karmenu Vella stadiul pregătirilor ce au loc în vederea organizării primei ediții a International eWaste Day, o inițiativă WEEE Forum.

Comisarul Vella și-a exprimat sprijinul deplin pentru susținerea evenimentului care se va desfășura pe 13 octombrie 2018 și la care vor participa 25 de organizații ale producătorilor din 19 țări. Activitățile diverse programate să aibă loc în acea zi urmăresc creșterea gradului de conștientizare a consumatorilor și implicarea acestora în direcția colectării și reciclării DEEE și utilizării eficiente a resurselor.

WEEE Forum

Participarea delegației WEEE Forum la cele două forumuri din New Delhi a constituit o foarte bună oportunitate de cunoaștere, de stabilire de noi punți de colaborare cu organizații ale producătorilor, cu companii locale, consultanți și investitori indieni.

Această deschidere spre noi zone din afara spațiului european concordă cu viziunea asumată, de transformare a organizației WEEE Forum într-un centru de competență internațional, în contextul tranziției către o economie circulară globală.

ECOTICAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare