Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Obiective urbane: reciclarea la Iași - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Obiective urbane: reciclarea la Iași

10 December 2016 - 02:32 PM Reciclare & Recuperare

Centrul Municipal de Colectare IașiAu trecut opt luni de la deschiderea Centrului Municipal de Colectare Iași (CMCI), primul centru de acest tip din România dedicat colectării tuturor deșeurilor generate în gospodăriile private. Rezultat în urma parteneriatului dintre ECOTIC, Primăria Municipiului Iași și SALUBRIS SA, centrul a beneficiat de finanțare norvegiană prin Innovation Norway.

Se discută atât de mult despre curățenia orașelor. De cele mai multe ori, ne gândim automat la străzile, trotuarele sau spațiile verzi invadate de tot felul de ambalaje și resturi. Însă uităm un lucru: poate cele mai multe deșeuri se produc chiar acasă, iar noi, conform uzanței, le trimitem pe toate la groapa de gunoi. Casa, apartamentul ne sunt curate, însă nu facem altceva decât să transferăm deșeurile (transformate în gunoi) la doar câțiva kilometri de oraș.

Colectarea electronicelor vechiCe înseamnă un oraș curat?

În acest moment, un oraș curat este un oraș care adună foarte puține deșeuri la groapa de gunoi și reușește să trimită spre reciclare cantități foarte mari de plastic, hârtie, sticlă, electronice uzate și multe altele. În Europa, orașele fruntașe la curățenie colectează și reciclează peste 50% din deșeurile generate, iar cele mai curate se află chiar în Europa de Est: Talin și Liubliana. Iașul este primul oraș din țara noastră care a pășit hotărât în această direcție europeană, odată cu lansarea în luna martie a Centrului Municipal de Colectare Iași (CMCI), primul centru de acest fel din România.

Ieșenii au colectat, au reciclat și au câștigat!

Pentru a impulsiona și mai mult ieșenii să colecteze selectiv și să participe la procesul reciclării, o nouă tombolă a fost organizată la CMCI. Astfel, oricine a predat la Centrul din Stradela Grădinari nr. 26 din Iași cel puțin un deșeu, conform regulamentului, în perioada 24 octombrie - 3 noiembrie 2016, a fost înscris automat într-o tombolă cu premii atractive.

Pentru mai multe detalii despre un Iași curat și responsabil, www.cmciasi.ro şi www.ecotic.ro.

Asociaţia EcoticAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare