Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Ministrul Mediului a demis „un elefant“ - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

Ministrul Mediului a demis „un elefant“

09 April 2020 - 01:46 PM Politici & Economie

Ministrul Mediului, Costel Alexe a declarat pe 2 martie a.c. că a cerut demiterea conducerii Agenției pentru Protecția Mediului (APM) București, care are mari probleme de comunicare și de management.
Cu o seară înainte, în București toate stațiile de monitorizare a aerului deținute de Ministerul Mediului înregistraseră depășiri ale nivelurilor admise de poluare, iar ministrul nu a fost înștiințat de APM, ci a aflat de pe Facebook. Potrivit informațiilor obținute de minister de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, poluarea din noaptea de 1 spre 2 martie a avut cauze multiple: un incendiu de vegetație forestieră pe 5.000 metri pătrați la Crevedia, un foc izbucnit la un birou din incinta Gării de Nord și mai multe arderi de deșeuri provocate de localnici din jurul Bucureștiului. Costel Alexe a declarat că este inadmisibil ca APM să nu informeze imediat ministerul atunci când există astfel de depășiri importante ale limitelor de poluare. „Avem și în minister un elefant: ANPM, care în acest moment are carențe de comunicare și management. Am solicitat demiterea conducerii APM București“, a spus ministrul Alexe.

Irina TomşaAlte articole in rubrica Politici & Economie