Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Vot în favoarea unei metode unice la calculul ratei de reciclare - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

Vot în favoarea unei metode unice la calculul ratei de reciclare

03 April 2017 - 05:44 PM Politici & Economie

Deşeuri de hârtieParlamentul european este decis să ţină cont de votul Comisiei pentru mediu (ENVI) din ianuarie a.c. cu privire la implementarea economiei circulare. Potrivit Confederaţiei Europene a Hârtiei (CEPI, organizaţie cu sediul la Bruxelles), cea mai bună decizie luată deja este cea care vizează implementarea unei metode unice de calcul al ratei de reciclare care să fie comparabilă pentru întreaga Europă. CEPI recunoaşte că noile ţinte stabilite pentru reciclarea hârtiei sunt ambiţioase, dar ele creează oportunităţi noi şi asigură o creştere a calităţii atât pentru procese, cât şi pentru produsele obţinute în urma reciclării. Decizia de a se trece la utilizarea ambalajelor biodegradabile subliniază importanţa economiei circulare, deoarece asigură trecerea la economia bazată pe emisii scăzute de carbon.

Nu în ultimul rând, îmbunătăţirea modului de colectare selectivă a deşeurilor reprezintă mijlocul prin care se vor obţine atât rezultate mai bune, cât şi o calitate superioară. Pentru a răspunde noilor obiective, CEPI împreună cu partenerii săi urmează să dea publicităţii o nouă „Declaraţie europeană privind reciclarea hârtiei“.

Andrei MincuAlte articole in rubrica Politici & Economie