Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Guvernul va finanța proiecte de protecția mediului de aproximativ un miliard de lei - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

Guvernul va finanța proiecte de protecția mediului de aproximativ un miliard de lei

03 April 2017 - 02:34 PM Politici & Economie

Automobil electricGuvernul a aprobat pe 22 martie a.c. bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2017 al Fondului pentru Mediu și al Ad-ministrației Fondului pentru Mediu, conform căruia în acest an va finanța proiecte și programe pentru protecția mediului în valoare de aproximativ un miliard de lei, din alocări bugetare și credite de angajament.

„Pentru angajarea și finanțarea proiectelor și programelor-pilot pentru protecția mediului, precum și a proiectelor și programelor pentru protecția mediului pe anul 2017 a fost estimată o valoare a creditelor de angajament și a creditelor bugetare în cuantum de 531,2 milioane lei pentru fiecare din aceste două categorii“, precizează un comunicat oficial.

Se vor finanța: programul de stimulare a înnoirii parcului auto național, programul de stimulare a achiziționării de mașini noi electrice și hibride, programul „Casa Verde“, programul de protecție a resurselor de apă, sisteme integrate de alimentare cu apă, canalizare și stații de epurare. Bugetul prevede alocări și pentru împădurirea terenurilor degradate, reconstrucție ecologică și gospodărire durabilă a pădurilor, precum și pentru programul de gestionare a deșeurilor.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Politici & Economie