Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 AFM-ul are un buget de 386 milioane de lei pentru 2016 - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

AFM-ul are un buget de 386 milioane de lei pentru 2016

13 June 2016 - 11:09 AM Politici & Economie

FonduriAdministrația Fondului pentru Mediu (AFM) va deschide în acest an sesiuni noi pentru programele care vizează educația și conștientizarea publicului privind protecția mediului și conservarea biodiversității.

Pentru anul 2016, AFM a prevăzut un buget în valoare de 836 milioane lei, din care suma de 790 milioane de lei este destinată atât contractelor în vigoare, cât și pentru încheierea unor noi contracte de finanțare. Astfel, pentru Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național „Rabla“, 145 milioane lei, Programului „Casa Verde“ au fost alocați 44 milioane lei pentru finanțarea contractelor în vigoare și 95 milioane lei pentru contracte noi. De asemenea, Programul „Casa Verde“ este completat de „Casa Verde Plus“, pentru care au fost alocate 45 milioane de lei, iar pentru Programul privind gestionarea deșeurilor au fost acordate 100 milioane lei.

Președintele AFM, István Jakab, a precizat că reprezentanții AFM lucrează și la alte proiecte, cum ar fi programul pentru parcuri și cel pentru pistele de biciclete, adăugând că instituția pe care o conduce are în acest moment peste 500 de proiecte în diferite stadii de implementare.

Totodată, președintele Jakab a precizat că în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2016 suma colectată la Fondul pentru Mediu din taxa de timbru pentru autovehicule a fost în valoare de 168 milioane lei. Acesta a mai subliniat faptul că la MMAP s-a constituit un grup de lucru format din specialiști din cadrul ministerului și de la AFM care lucrează la o propunere legislativă de modificare a legislației privind timbrul de mediu.

AgerpresAlte articole in rubrica Politici & Economie