Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Continuă importul de deșeuri ilegale - Legislatie internă, legislatie externă si directive europene | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Legislaţie

Continuă importul de deșeuri ilegale

09 April 2020 - 01:36 PM Legislaţie

Pe 18 martie a.c. Garda de Coastă și Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu au identificat 7 containere cu deșeuri în Portul Constanța Sud-Agigea, iar din documente a rezultat că acestea nu aveau legătură cu cele 26 dintr-un lot anterior, deși proveneau tot din Marea Britanie. Transportul ilegal era destinat unei firme de reciclare din Popești-Leordeni, iar autoritățile au dispus expedierea deșeurilor înapoi în țara de origine.
Cu doar 4 zile înainte fusese găsit tot în Portul Constanța Sud-Agigea un alt container cu deșeuri din seria celor 26 descoperite în perioada februarie-martie la terminalele din Constanța și Chitila. Toate fuseseră expediate de aceeași societate din Marea Britanie, iar importatorul era aceeași firmă de pe raza Municipiului București. Ca și celelalte, transportul figura în actele vamale cu produse de uz casnic second-hand, însă nu cuprindea decât deșeuri. Acestea au fost reîncărcate pentru a fi trimise înapoi în țara de origine. Proprietarii încercaseră să piardă urma deșeurilor transbordându-le în alte containere pentru a fi înregistrate ca provenind din România.
Tot pe 18 martie a.c., tot la un terminal din Portul Constanța Sud-Agigea au fost depistate încă două containere cu deșeuri, de această dată sosite din Australia, etichetate drept anvelope second-hand pentru autovehicule și destinate unei firme sucevene. Polițiștii continuă cercetările și au intensificat controalele.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Legislaţie