Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 „Zilele Eco în Școala Ta!“: o poveste frumoasă despre școli responsabile - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

„Zilele Eco în Școala Ta!“: o poveste frumoasă despre școli responsabile

12 September 2016 - 04:30 PM Eco-life

Zilele eco în şcoala ta!97 de școli din țară au participat la cea de-a doua etapă a campaniei naționale „Zilele Eco în Școala Ta!“, campanie care a făcut parte din proiectul național Caravana ECOTIC. Campionii „verzi“, elevi ai Școlii „Szacsvay Imre“ din Oradea, au fost răsplătiți cu o vacanță de neuitat.

Campania „Zilele Eco în Școala Ta!“ a avut ca obiectiv conștientizarea în rândul elevilor a importanței colectării selective a deșeurilor în general și a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în particular.

În urma mobilizării a 41 de clase (aproape 900 de elevi), a părinților acestora și a întregului corp profesoral, sub coordonarea profesoarei de geografie Eliza Tăut, Școala „Szacsvay Imre“ din Oradea a fost desemnată câștigătoarea premiului I din cadrul proiectului „Zilele Eco în Școala Ta!“.

RezultatePrin participarea sa activă, tânăra generație a dovedit conștientizarea importanței conservării resurselor naturale prin colectarea, reutilizarea, reciclarea și valorificarea deșeurilor, informații valoroase transmise constant și eficient de organizația ECOTIC.

„Prin aceste activități, noi, școlile, întotdeauna câștigăm prin faptul că primim o serie de informații deosebite atât prin modul de transmitere, cât și prin conținut. Mulțumim ECOTIC pentru colaborare și sperăm că veți continua activitatea și în alte localități, cu implicarea a cât mai multor școli din țară“, a declarat profesoara Eliza Tăut.

Implicarea campionilor „verzi“ în activitățile eco a fost răsplătită cu o vacanță de neuitat la umbra arborilor, pe covoarele colorate de flori din poienele munților. Câștigătorii, 20 de elevi ai școlii orădene, alături de învățătoarele Csengeri-Bicsak Aurelia și Botos Orsolya și de profesoara de biologie Kincs Grete, au participat în perioada 12-18 iulie 2016 la o tabără din Munții Rodnei, la Complexul turistic Alpina Blazna din comuna Șanț, județul Bistrița Năsăud.

Organizatorii au conceput activități atractive și au transmis numeroase cunoștințe pragmatice, implicând diverse aptitudini din partea elevilor: cunoștințe geografice, biologice, artistice.

Caravana ECOTIC

Cât despre elevi, cele mai plăcute momente pentru ei au fost drumețiile, escalada, rapelul, tiroliana, atelierele de creație, jocurile de echipă, tirul cu arcul, înotul, serile de chitară, carnavalul, karaoke și, bineînțeles, focul de tabără.

Școala „Szacsvay Imre“, școala campionilor verzi, se mândrește cu educația „pro-natură“ pe care o transmite elevilor săi de ani de zile, protejarea naturii și respectarea legilor ei fiind principii de bază ale educației acestora. Felicitări!

Asociaţia EcoticAlte articole in rubrica Eco-life