Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 ECOTIC a lansat Manualul de protecția mediului - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

ECOTIC a lansat Manualul de protecția mediului

10 April 2020 - 03:00 PM Dezvoltare durabilă

180-32_rrECOTIC și InfoCons pun la dispoziția cetățenilor în 2020 un „Manual de protecția mediului și colectare selectivă“, cu scopul de a informa populația cu privire la practicile corecte față de mediu. Lucrarea prezintă într-o manieră comprehensivă și într-un limbaj simplu informații utile și recomandări pentru cetățenii de toate vârstele, îndemnându-i să protejeze mediul prin colectarea separată a deșeurilor. 

Manualul realizat de ECOTIC va fi distribuit într-o primă etapă către profesorii din învățământul preuniversitar în cadrul campaniei naționale „Închide. Stinge. Reciclează“ implementată de InfoCons.

Culegerea de îndrumări reprezintă un suport educațional pentru toți cei interesați de ecologie și de a învăța cum pot avea grijă de mediu și implicit de sănătatea lor. Ea vine totodată în sprijinul profesorilor care doresc să ofere elevilor o educație ecologică de calitate, adunând toate informațiile practice relevante într-un singur loc. Sunt incluse informații despre dezvoltarea durabilă și protecția mediului, de la convenții internaționale și inițiative cu impact european precum Pactul Ecologic lansat de Comisia Europeană la finalul anului 2019, până la economia circulară și beneficiile acesteia.

Sunt de asemenea prezentate aspecte practice despre colectarea separată și reciclarea tuturor tipurilor de deșeuri, cu exemple clare privind cele care sunt reciclabile și care nu, un mic dicționar cu cei mai des întâlniți termeni din domeniul protecției mediului și, nu în ultimul rând, un mic compendiu cu cele mai importante prevederi legislative. Totodată, manualul oferă și recomandări privind sortarea deșeurilor în gospodărie, precum și informații de interes privind protecția mediului în general. Documentul este disponibil pe www.ecotic.ro/stiri/manualul-de-protectia-mediului-si-colectare-selectiva.

180-33„Manualul ECOTIC este un instrument educațional util pentru toți cei interesați de protecția mediului și economisirea resurselor. Avem convingerea că prin promovarea acestor exemple de bune practici și soluții în domeniul colectării și reciclării deșeurilor contribuim la dezvoltarea unei atitudini responsabile a cetățenilor români față de mediul înconjurător“, a declarat Valentin Negoiță, președintele ECOTIC.

Manualul de Protecția Mediului face parte integrantă din campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară“ lansată în 2020 de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. ECOTIC își propune ca în cadrul acestei campanii să promoveze bunele practici din statele Uniunii Europene și să informeze publicul românesc asupra soluțiilor de colectare separată a deșeurilor electrice și electronice la îndemâna tuturor: magazinele de electronice și electrocasnice, punctele de colectare municipale, precum și campaniile pe care ECOTIC le desfășoară în mod regulat în mediul urban și rural.

Lansată pe 14 ianuarie, campania include un spot video și este promovată atât în media tradițională la TV, cât și pe YouTube și rețele sociale Facebook, Instagram și Linked-In. În primele două luni de la lansare mesajul campaniei a fost recepționat de peste 5 milioane de persoane. Mai multe detalii sunt disponibile pe fiiintara.ecotic.ro.

ECOTICAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă