Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Ministerul Mediului a lansat programul „Românii plantează: O pădure cât o țară!“ - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

Ministerul Mediului a lansat programul „Românii plantează: O pădure cât o țară!“

09 March 2020 - 01:37 PM Dezvoltare durabilă

179-18_lrMinistrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe a prezentat pe 20 februarie a.c. planul celei mai mari campanii de împădurire din ultimul deceniu - „Românii plantează: O pădure cât o țară!“.
„Astăzi, peste 1.100 de pepiniere ale Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva și sute de pepiniere ale ocoalelor silvice private sunt pregătite cu peste 50 milioane de puieți pentru întregul program de anul acesta. Circa 33 de milioane dintre aceștia vor porni în următoarele zile spre cele 13.000 de șantiere active în campania de primăvară. Apoi aceleași pepiniere vor livra alte aproape 20 milioane de puieți în campania de toamnă. Statistic vorbind, dacă ar fi să facem o medie zilnică de puieți plantați în primăvară, aceasta ar fi de jumătate de milion de puieți pe zi“, a declarat Alexe.
„În cele mai multe șantiere vor planta oameni de specialitate: personalul silvic din ocoalele de stat și private, alături de operatori specializați. În total vorbim de mii de oameni implicați. Vrem să-i avem pe români alături de noi. Pe cât mai mulți! Pentru ei am numit campania «Românii plantează: O pădure cât o țară!». Vrem ca ziua de 21 martie să fie ziua românilor care plantează. În fiecare județ din țara asta vom avea până la trei șantiere deschise celor care vor să dea o mână de ajutor într-o campanie cum nu a avut România vreodată. Le organizam de așa manieră încât să plantăm alături de români în weekend-uri. Cei 50 de milioane de puieți vor fi completați de alte milioane imediat după ce finalizăm identificarea terenurilor degradate. Acestea vor fi împădurite în toamna acestui an“, a explicat ministrul.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă