Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 ONG-urile de mediu vor putea verifica pădurile - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

ONG-urile de mediu vor putea verifica pădurile

09 March 2020 - 01:29 PM Dezvoltare durabilă

179-17_rrMinistrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe a anunțat pe 13 februarie a.c. că specialiștii ONG-urilor și altor asociații de mediu vor avea dreptul legal de a intra în pădurile statului pentru a constata neregulile și a le semnala instituției pe care o conduce. Organizațiile vor încheia contracte prin care vor fi stabilite aceste drepturi și vor dobândi statutul de parteneri ai Ministerului Mediului.
„În ultimii ani în România cetățenii sau organizațiile nonguvernamentale au fost principalii parteneri ai pădurii în protejarea sa. De multe ori reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale au întâmpinat reale dificultăți majore în rolul de avertizor public. Chiar dacă au demonstrat în repetate rânduri că sunt de bune intenții, li s-a interzis accesul de multe ori în fondul forestier național. De aceea am luat decizia și fac un apel public către toate organizațiile nonguvernamentale din România, toate asociațiile de profil care au specialiști și care vor să fie partenerii Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, ai mei ca ministru, dar mai ales ai pădurilor din România, să vină alături de noi, pentru că doar împreună vom reuși să avem o protecție mai bună a pădurilor și, evident, să limităm și să stopăm acest fenomen al tăierilor ilegale. Toți cei care vor dori să fie parteneri sunt rugați să ia legătura cu ministerul, cu mine personal sau cu ceilalți colegi“, a declarat Alexe.

Irina TomşaAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă